Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya TBMM Başkanvekili Bozdağ: Gazze için batıyı topa tuttu

TBMM Başkanvekili Bozdağ: Gazze için batıyı topa tuttu

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Azerbaycan'daki temasları kapsamında Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) 15. kuruluş yıl dönümü konferansına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanvekili Bozdağ: Gazze için batıyı topa tuttu
KAYNAK: İHA

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Azerbaycan'daki temasları kapsamında Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) 15. kuruluş yıl dönümü konferansına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, Türk devletleri arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaparak, TÜRKPA'nın bölgesel ve uluslararası alanda etkin bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, Türk devletlerinin birlik içinde güçlü olmasının, her alanda güçlenmeleri anlamına geldiğini ifade etti.

Bozdağ, Gazze'de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekerek, İsrail'in uyguladığı zulmü, katliamları ve soykırımı kınadı. Birleşmiş Milletler'in bu durum karşısında etkisiz kaldığını savunan Bozdağ, Gazze'deki olayların Birleşmiş Milletler'in özündeki değerleri öldürdüğünü ifade etti. Ayrıca, ABD ve Avrupa'nın İsrail'e destek verdiğini, bu ülkelerin bu tutumlarıyla Gazze'deki insan hakları ihlallerine ortak olduklarını belirtti. Bozdağ, Türk Devletleri Teşkilatı'nın bölgedeki güvenliği ve istikrarı korumak adına önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, bu birlikteliğin bölgedeki kanın durması için büyük bir güvence olduğunu ifade etti. Türkiye'nin, Azerbaycan'ın ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın Gazze'deki olaylar karşısındaki duruşunu sürdüreceğini belirtti ve uluslararası camiaya çağrıda bulunarak, kanın durması ve insani ateşkesin sağlanması gerektiğini söyledi. Son olarak Bozdağ, Türk Devletleri Teşkilatı iş birliği ve dayanışmasının, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için önemli bir sigorta olduğunu ifade etti. Türk devletlerinin güçlü olmasının, sadece ekonomik değil, her alanda güçlü olmasının önemine vurgu yaparak, baskılara karşı Türkiye'nin, Azerbaycan'ın ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın birlikte güçlü duracağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta şoke eden yangın

Manavgat’ta şoke eden yangın