Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Tayvan’ın yeni lideri Lai Ching-te oldu

Tayvan’ın yeni lideri Lai Ching-te oldu

Tayvan'ın egemenlik ihtilafında bulunduğu Çin ile ilişkilerine odaklanan seçimler sonucunda Demokratik Kalkınma Partisi'nin (DPP) adayı 64 yaşındaki Lai Ching-te, oyların yüzde 40'ını alarak Tayvan'ın yeni lideri oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tayvan’ın yeni lideri Lai Ching-te oldu
KAYNAK: İHA

Tayvan'ın egemenlik ihtilafında bulunduğu Çin ile ilişkilerine odaklanan seçimler sonucunda Demokratik Kalkınma Partisi'nin (DPP) adayı 64 yaşındaki Lai Ching-te, oyların yüzde 40'ını alarak Tayvan'ın yeni lideri oldu. Seçim sonuçlarına göre, bağımsızlık yanlısı DPP'nin lideri olan Lai, Çin ile egemenlik anlayışındaki ayrılıklarını vurgulayan bir pozisyonda yer alıyor. Yardımcılığını Hsiao Mei-chin'in üstlendiği Lai, Çin ile Tayvan arasındaki gerilimlere rağmen oyların büyük bir kısmını kazanarak liderliğe seçildi.

Tayvan'daki seçimlere, seçmen sayısının 19.6 milyon olduğu açıklanırken, katılım oranının yaklaşık yüzde 70 olduğu belirtildi. Çin ile Tayvan arasındaki egemenlik ihtilafı nedeniyle büyük önem taşıyan seçimlerde, Lai Ching-te'nin zaferi, ülkedeki siyasi dengeleri etkileyebilir.

Tayvan’ın Yeni Lideri Lai Ching Te Oldu4 Result

Tayvan'da iki dönem liderlik yapan Tsai Ying-wen'in aday olamaması üzerine DPP'nin yeni lideri olarak seçilen Lai Ching-te, önemli bir siyasi figür olarak Tayvan'ın yönetimine geçecektir. Seçim sonuçlarına göre, ana muhalefetteki Çin Milliyetçi Partisi'nin (KMT) adayı Hou You-yi yüzde 33.4, Tayvan Halk Partisi (TPP) adayı Ko Wen-je ise yüzde 26.4 oy oranına ulaştı. Ancak hiçbir parti, 113 sandalyeli parlamentoda çoğunluğu sağlamak için gereken 57 sandalyeyi kazanamadı. Bu durum, ülkede siyasi bir dengeyi sürdürme gerekliliğini ortaya koyuyor.

Tayvan’ın Yeni Lideri Lai Ching Te Oldu3 Result

Lai Ching-te, kazandığı zaferin ardından ulusal savunma ve ekonomiyi güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Çin ile Tayvan arasındaki gerilimi sürdüren Lai, Tayvan Boğazı'ndaki statükonun korunacağını vurgulayarak, müttefiklerle işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti. Çin ise seçim öncesinde, Lai'yi "inatçı bir Tayvan bağımsızlık çalışanı" olarak nitelendirerek soğuk bir tutum sergilemişti.

Tayvan’ın Yeni Lideri Lai Ching Te Oldu2 Result

Tayvan’ın Yeni Lideri Lai Ching Te Oldu Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekinezya nedir? Ekinezya ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Ekinezya nedir? Ekinezya ne işe yarar? Faydaları nelerdir?