Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Somali'de meydana gelen selde ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi

Somali'de meydana gelen selde ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi

Somali'de Ekim ayından bu yana devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını Somali'de kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Somali'de meydana gelen selde ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi
KAYNAK: İHA

Somali'de Ekim ayından bu yana devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

Somali Ulusal Afet Yönetimi Ajansı (SOMDA) tarafından yapılan açıklamaya göre, sel felaketinde ölenlerin sayısı 50'yi buldu. Şiddetli yağışlar, toprak kaymalarına ve ani su baskınlarına neden olarak tarım arazilerinin zarar görmesine ve hayvan kayıplarına yol açtı. SOMDA Komiseri Muhammed Moalim, başkent Mogadişu'da yaptığı açıklamada, sel felaketi nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve yarım milyondan fazla kişinin yerinden olduğunu belirtti. Moalim, Birleşmiş Milletler'in uyarıları üzerine yardım gönderdiklerini ifade etti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ise şiddetli yağışlardan ve selden etkilenen kişi sayısının 1,24 milyon olduğunu açıkladı. OCHA, sayının artabileceğini ve Ekim-Aralık yağış sezonunda 1,6 milyon kişinin su baskınlarından etkileneceğini, 1,5 milyon hektar tarım arazisinin zarar göreceğini tahmin ettiklerini bildirdi. Jubba Nehri'nin taşması sonucu güneybatıdaki yerleşim yerlerinin sular altında kaldığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THY 40 seferini iptal etti

THY 40 seferini iptal etti