Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Somali Ordusu Eş-Şebab'a Yönelik Operasyonlarda 130 Ter*risti Etkisiz Hale Getirdi

Somali Ordusu Eş-Şebab'a Yönelik Operasyonlarda 130 Ter*risti Etkisiz Hale Getirdi

Somali Savunma Bakanlığı, Eş-Şebab ter*r örgütüne karşı düzenlenen operasyonlarda 130 ter*ristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Somali Ordusu Eş-Şebab'a Yönelik Operasyonlarda 130 Ter*risti Etkisiz Hale Getirdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Somali Savunma Bakanlığı, Eş-Şebab ter*r örgütüne karşı düzenlenen operasyonlarda 130 ter*ristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Galmudug, Hirshabelle ve Jubbaland eyaletlerinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda, Eş-Şebab'ın faaliyet gösterdiği bölgeler hedef alındı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonlarda öldürülen 130 ter*ristin yanı sıra, örgüte ait birçok silah ve teçhizatın ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonların etkili olmasıyla Eş-Şebab'ın kontrolündeki Shabeelow Ormanları, Yacgoos Dağları, Barag İsmail kasabası, Orta Şebelle ve Galgaduud bölgelerindeki mağaralar ve sığınakların imha edildiği bilgisi de paylaşıldı. Somali ordusu, uluslararası ortakların da katkısıyla Eş-Şebab'a karşı operasyonlarını sürdürüyor. Hükümet, ülkede sık sık saldırılar düzenleyen Eş-Şebab'a karşı kapsamlı bir mücadele kararı almış durumda.

Korsanlar Somali Sularında Yeni Bir Ticari Gemiyi Kaçırdı

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonlarından (UKMTO) alınan bilgilere göre, ağır silahlı kişiler dün Eyl kasabası yakınlarında bir ticari gemiyi kaçırdı. Yetkililer olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattılar.

15 Aralık'ta Umman Denizi'nde kaçırılan Malta bandıralı "Ruen" adlı ticari gemi, 18 kişilik mürettebatıyla birlikte Somali açıklarında Puntland eyaleti bölgesinde bulunuyordu. Puntland eyaletindeki Limanlar ve Deniz Suçlarıyla Mücadele Bakanı Ahmed Yasin Salah, geminin deniz ve karada kuşatıldığını açıklamıştı. Somali kıyılarında korsanlık hadiseleri, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'den geçen ticari gemilere yönelik saldırılarından sonra yeniden artış göstermeye başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekonomide bu hafta nasıl geçti? Gelişmeleri iz bıraktı

Ekonomide bu hafta nasıl geçti? Gelişmeleri iz bıraktı