Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Sadr Grubu ABD Dışişleri Bakanı için protesto çağrısında bulundu

Sadr Grubu ABD Dışişleri Bakanı için protesto çağrısında bulundu

Irak'ta, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın sürpriz ziyaretine Şii lider Mukteda Sadr tarafından sert bir tepki geldi. Mukteda Sadr, destekçilerine Blinken'ın ziyaretini protesto etme çağrısında bulundu

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sadr Grubu ABD Dışişleri Bakanı için protesto çağrısında bulundu
KAYNAK: İHA

Irak'ta, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın sürpriz ziyaretine Şii lider Mukteda Sadr tarafından sert bir tepki geldi. Mukteda Sadr, destekçilerine Blinken'ın ziyaretini protesto etme çağrısında bulundu. Sadr'a yakın isimlerden Muhammed Salih el-Iraki, "Mümin kardeşlerimiz, ABD Dışişleri Bakanı'nın skandal ziyaretini kınamak amacıyla derhal Tahrir Meydanı'na yürüyüşe geçin. Uluslararası terörizmin liderleri olan zavallı Joe Biden, kötü kokan Netenyahu ve Gazze'deki katliamlara onay verenleri protesto edin" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Blinken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ardından sürpriz bir şekilde Irak'a gelmiş ve başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile görüşmüştü. Blinken, Sudani ile yaptığı görüşmede İran yanlısı grupları uyarmıştı. Öte yandan Irak Hizbullahı, Blinken'ın ziyareti öncesinde sert bir tepki vereceklerini tehdit etmişti.

1655673-sadr-grubu-ndan-abd-disisleri-bakani-blinken-i-protesto-cagirisi-6548024ecbe60

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İETT otobüsünün çarptığı 2 yaşlı kadın ağır yaralandı

İETT otobüsünün çarptığı 2 yaşlı kadın ağır yaralandı