Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya Dış İstihbarat Servisi Durov'un Telegram'daki Önemli Bilgileri Batı'yla Paylaşmamasını Diliyor

Rusya Dış İstihbarat Servisi Durov'un Telegram'daki Önemli Bilgileri Batı'yla Paylaşmamasını Diliyor

Rusya, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasını ve hakkındaki suçlamaları sert bir şekilde eleştirdi. Rus yetkililer, Durov'un hassas bilgilerini Batılı ülkelerle paylaşmamasını umuyor ve suçlamaların ciddi kanıtlar gerektirdiğini belirtiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya Dış İstihbarat Servisi Durov'un Telegram'daki Önemli Bilgileri Batı'yla Paylaşmamasını Diliyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SRV) Başkanı Sergey Narışkin, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının ardından, Durov'un uygulamadaki hassas bilgileri Batılı ülkelerle paylaşmamasını umduğunu belirtti. Narışkin, Durov'un Batılı ülkelerle bilgi paylaşması durumunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

24 Ağustos 2024 tarihinde Paris'te havalimanında gözaltına alınan Pavel Durov hakkında, Fransa'da yasa dışı içeriklere erişim sağlamak ve otoritelere bilgi vermeyi reddetmek gibi suçlamalar yöneltiliyor. Fransa'nın Durov'un gözaltı süresini uzattığı bildirildi. Bu süreçte Durov'un serbest bırakılmasına ya da tutuklanmasına karar verilecek.

Telegram, Durov'a yönelik suçlamaları "saçmalık" olarak nitelendirirken, Fransız yargı makamları tarafından yapılan açıklamalarda, suçlamaların oldukça ciddi olduğu vurgulandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gözaltı sürecinin siyasi bir karar olmadığını ifade etti.

Rusya'nın Tepkisi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa'nın Durov'a yönelttiği suçlamaların ciddi olduğunu ve kanıt sunulması gerektiğini söyledi. Peskov, Durov'un Rus vatandaşı olduğunu hatırlatarak, kendisine gerekli desteğin sağlanacağını belirtti. Ancak, Durov'un Fransız vatandaşı olması nedeniyle durumun karmaşıklaştığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da yanan 6 iş yeri havadan görüntülendi

Adana'da yanan 6 iş yeri havadan görüntülendi