Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Putin: Nükleer Saldırıya Karşı Hazırız

Putin: Nükleer Saldırıya Karşı Hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu belirtirken, Batı'nın Rusya'yı bölme girişimlerini sert bir dille eleştirdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin: Nükleer Saldırıya Karşı Hazırız
KAYNAK: İHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyasına verdiği röportajda Rusya’ya yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını ve Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliği ile Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını söyledi.

Putin ayrıca, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin ulusal çıkarlarını korumak açısından kesinlikle anlamsız bir adım olduğunu belirtti.

Rusya’nın Nükleer Üçleme İddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da 15-17 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde Rossiya 1 kanalı ve RİA Novosti Haber Ajansı için Dmitriy Kiselev’in sorularını yanıtladı. Rusya’nın nükleer silah kullanmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Putin, Ukrayna’da nükleer silah kullanımının gerekmediğini belirterek, 'Neden kitle imha silahları kullanalım ki? Hiçbir zaman böyle bir ihtiyaç olmadı' şeklinde konuştu.

Putin: Askeri ve Teknik Açıdan Elbette Hazırız

Rusya’ya yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını vurgulayan Putin, Rusya'nın havadan, karadan ve denizden nükleer füze fırlatma imkanlarının diğer ülkelerden daha gelişmiş olduğunu belirtti. 'Askeri ve teknik açıdan elbette hazırız' ifadesini kullanan Putin, ülkenin nükleer üçlemenin diğer ülkelerden daha gelişmiş olduğunu kaydetti.

Batılı Elitlerin Rusya'ya Yönelik Planları

Batı olarak adlandırılan ülkelerin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı başlatmadan önce kendilerini güçsüz bulduklarını ifade eden Putin, bazı batılı elitlerin Rusya’yı bölmeye çalıştıklarını ve Ukrayna savaşıyla Rusya’ya yönelik silahlar, yaptırımlar ve Ukraynalı milliyetçiler yoluyla Rusya’yı bitireceklerine inandıklarını dile getirdi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO Üyeliği Tartışması

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine yönelik değerlendirmelerde bulunan Putin, “Ulusal çıkarlarını korumak açısından kesinlikle anlamsız bir adım” dedi. Finlandiya ve İsveç sınırına askeri birlik ve saldırı sistemleri konuşlandırılacağını belirten Rus lider, “Orada askerimiz, saldırı sistemlerimiz yoktu ancak artık olacak” ifadesini kullandı.

Rus Rublesi ve Helsinki'deki Kullanımı

Helsinki ve Finlandiya-Rusya sınırına yakın bölgelerde Rus rublesinin kullanılmasına değinen Putin, “Biliyorsunuz bu bir iç mesele. Ancak son yıllarda Rus rublesi Helsinki ve sınıra yakın bölgelerdeki marketlerde kabul ediliyor. Ne istiyorsanız ruble ile alabiliyorsunuz. Bu ekonomik açıdan iyi bir şey” şeklinde konuştu.

Putin: 'Almanya'nın Kırım Köprüsüne Saldırı İhtimali Fantezi'

Putin, Alman subaylarının Ukrayna’ya destek görüşmelerini içeren telekonferansın sızdırılması olayına değindi. Alman subayların Kırım Köprüsü'ne saldırma ihtimaline yönelik spekülasyonların Rusya'yı korkutmak amaçlı olduğunu belirten Putin, “Her şeyden önce hayal kuruyorlar. Kendilerini cesaretlendiriyorlar. Ayrıca bizi korkutmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ukrayna İle Müzakerelere Hazırız

Rusya’nın Ukrayna ile müzakereye hazır olduğunu söyleyen Putin, “Ukrayna ile görüşmelere hazır mıyız? Evet, hazırız. Ancak, yalnızca sahadaki gereklere dayanan müzakerelere hazırız. Çatışmayı barışçıl yollarla çözmek istiyoruz, ciddi bir müzakereye hazırız. Ancak bunun düşmanın yeniden silahlanmak için istediği bir duraklama olmadığını, Rusya için güvenlik garantileri içeren ciddi bir görüşme olduğunu açıkça anlamalıyız" dedi.

Batılı Askeri Varlıkların Etkisi

Yabancı askerlerin Ukrayna’daki varlığının savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğinden emin olduğunu belirten Putin, "Mesele şu ki Batılı askeri personel bir süredir Ukrayna'da bulunuyor, hatta darbeden önce de bulunuyorlardı. Ancak yabancı ülkelerin resmi askeri birliklerinden bahsediyorsak, bunun savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğinden eminim. En önemlisi de bu. Tıpkı silah yardımının hiçbir şeyi değiştirmediği gibi” açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Tutumu

Rus lider, Batı’yı bölmeye çalışmadıklarını ifade ederek, “Batı'yı bölmeye yönelik herhangi bir girişimde bulunmayacağız, onlar bunu kendileri başarıyla yapacaklardır. Ancak elbette çıkarlarımıza saygı duyulmasını sağlamak için çaba göstereceğiz" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın iç siyaset sürecine hiçbir ülkenin dahil olmasına izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Bunu defalarca ifade ettik. Kimsenin bunu yapmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demet Evgar’ın Oyuncu Kardeşi Ortaya Çıktı: Aynı Dizide Rol Almışlar!

Demet Evgar’ın Oyuncu Kardeşi Ortaya Çıktı: Aynı Dizide Rol Almışlar!