Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Pakistan Afganistan'ı vurdu! Hava Saldırısında Bölge Karıştı

Pakistan Afganistan'ı vurdu! Hava Saldırısında Bölge Karıştı

Pakistan, Afganistan topraklarına düzenlendiği hava saldırılarında Pakistan’da çeşitli ter*r saldırı düzenleyen Hafız Gul Bahadur Grubu’nu hedef aldığını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pakistan Afganistan'ı vurdu! Hava Saldırısında Bölge Karıştı
KAYNAK: İHA

Pakistan, Afganistan’a düzenlediği hava saldırılarına dair açıklama yaptı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan topraklarına düzenlenen hava saldırılarında Pakistan’da çeşitli ter*r saldırıları düzenleyen Hafız Gul Bahadur Grubu’nun hedef alındığı belirtildi. Saldırıların istihbarata dayalı olarak gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, Hafız Gul Bahadur Grubu’nun ülkede yasaklı olan Tehreek-e-Talib*n Pakistan (TTP) ile birlikte yüzlerce sivil ve güvenlik gücünün ölümüne neden olan birçok ter*r saldırısından sorumlusu olduğu aktarıldı. Pakistan'ın son iki yıldır TTP'nin de aralarında bulunduğu ter*r örgütlerinin Afganistan'daki varlığına ilişkin ciddi endişelerini Afgan hükümetine defalarca ilettiği belirtilen açıklamada, ter*ristlerin Pakistan'ın güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğu ve Pakistan topraklarında ter*r saldırıları düzenlemek için sürekli olarak Afgan topraklarını kullandıkları aktarıldı. 
 
  Saldırılarda 3’ü çocuk 8 kişi hayatını kaybetti 
  Talib*n Sözcüsü Zabihullah Mücahid, yerel saatle 03.00 sıralarında sınırdaki Paktika ve Host vilayetlerindeki sivillere ait evlere düzenlenen saldırılarda 5 kadın ve 3 çocuğun hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 
  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'den DEM Parti Pankartı Açıklaması! "Provakatif Pankart"

CHP'den DEM Parti Pankartı Açıklaması! "Provakatif Pankart"