Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Oxfam raporu: Zengin ve yoksul arasındaki uçurum büyüyor

Oxfam raporu: Zengin ve yoksul arasındaki uçurum büyüyor

Oxfam'ın açıklamasına göre, dünya genelindeki milyarderlerin servetleri, 2020 ile kıyaslandığında 3,3 milyon dolar daha artarak enflasyon oranının üç katı hızında büyüdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Oxfam raporu: Zengin ve yoksul arasındaki uçurum büyüyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Son Oxfam raporuna göre, dünyanın en zengin beş kişisi, 2020'den bu yana servetlerini iki katından fazla artırarak 869 milyar dolara ulaşırken, dünya nüfusunun en yoksul yüzde 60'ı olan yaklaşık 5 milyar insan ise para kaybetti. Eşitsizlikteki bu artışın devam etmesi durumunda, on yıl içinde dünyanın ilk trilyonerinin ortaya çıkması bekleniyor.

Rapora göre, Covid-19 pandemisi sonrasında zengin-miskin uçurumu dramatik bir şekilde arttı. Dünya milyarderleri, 2020 yılına göre 3,3 milyon dolar daha zengin hale gelirken, servetleri enflasyon oranının üç katı hızla arttı.

Dünya genelinde milyonlarca işçinin yaşam standartlarında düşüş yaşandığı bir dönemde, rapor "Inequality Inc." adını taşıyor. Rapor, dünyanın en büyük 10 şirketinden 7'sinin CEO veya ana hissedarının bir milyarder olduğunu ortaya koyuyor. Raporda dikkat çeken bir diğer nokta, 52 ülkede 800 milyon işçinin reel ücretlerinin düştüğü ve bu işçilerin son iki yılda toplamda 1,5 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor. Bu kaybın her bir işçi için 25 günlük ücret kaybına eşdeğer olduğu vurgulanıyor.

Ayrıca, dünyanın en büyük 148 şirketinin 2023'e kadar olan yılda toplam 1,8 milyon dolar net kâr elde ettiği ifade ediliyor. Bu rakamın, 2018-2021 yılları arasındaki ortalama net kârlara göre yüzde 52 artış gösterdiği belirtiliyor. Rapor, eşitsizliği azaltmak için öneriler arasında İngiliz milyoner ve milyarderlerden alınacak yüzde 1'lik servet vergisi çağrısında bulunuyor. Buna göre, bu vergi uygulandığında yılda 22 milyar sterlin gelir elde edilebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'nin O Antalya Adayı Çok Konuşulacak

MHP'nin O Antalya Adayı Çok Konuşulacak