Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Norveç'te Dev Metal ve Mineral Rezervleri Keşfedildi

Norveç'te Dev Metal ve Mineral Rezervleri Keşfedildi

Norveç'in deniz altında bulunan dev metal ve mineral rezervleri, ülkenin ekonomik potansiyelini artırırken, çevrecilerin endişe ve tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Norveç'te Dev Metal ve Mineral Rezervleri Keşfedildi
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Norveç, dünyanın en zengin ve refah sahibi ülkelerinden biri olarak tanınıyor. Son yaşanan bir keşif ise Norveç'in zenginliklerine zenginlik katacak cinsten. Norveç Petrol Müdürlüğü'nden (NPD) yapılan açıklamada, Norveçli bir araştırma ekibinin ülkenin geniş kıta sahanlığının deniz yatağının altında büyük metal ve mineral rezervleri keşfettiğini belirtti.

Dev Rezervler Norveç'e Yeni Bir Perspektif Sunuyor

Norveç, petrol ve gaz rezervleriyle tanınan bir ülke olmasına rağmen, şimdiye kadar keşfedilen bu metal ve mineral rezervleri, ülkeye farklı bir ekonomik boyut kazandırabilir. Büyük keşfin, dünyanın en büyük petrol ve gaz ihracatçılarından biri olan Norveç'e altından nadir toprak metallerine kadar önemli miktarlarda mineral çıkarma şansı vereceği bildirildi.

Çevreciler Endişeli: Deniz Altındaki Rezervlerin Çıkarılmasına Karşı Çıkıyorlar

Norveç ve Grönland Denizi açıklarında bulunan bu rezervlerin çıkarılması planları, çevre aktivistlerini endişelendiriyor. Yüksek miktardaki rezervlerin çıkarılmasına karşı çıkan çevreciler, deniz dibindeki ekosistemi ve doğal yaşamı koruma konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Açık Deniz Madenciliği Tartışması

Norveçli yetkililer şu anda, parlamentonun onayını gerektiren ve çevresel kaygılara yol açan bir süreç olan açık deniz alanlarını derin deniz madenciliğine açıp açmamayı düşünüyor. Çevre aktivistleri, Oslo yönetimini deniz dibinde yaşayan organizmaları ve madenciliğin onlar üzerindeki etkisini anlamak için daha fazla araştırma yapılana kadar deniz tabanındaki maden arama çalışmalarını ertelemeye çağırdı.

Elektrikli Araçlar İçin Önemli: Metal ve Minerallerin Kullanım Alanları

Günümüzde birçok otomobil üreticisi, üretim süreçlerini elektrikli araçlara doğru kaydırmaya başladı. NPD'nin Teknoloji ve Analiz Direktörü Kjersti Dahle, deniz tabanında bulunan metallerin elektrikli araçların üretiminde kullanılabileceğini belirtti. Magnezyum, niyobyum, kobalt ve nadir toprak mineralleri, özellikle Avrupa Komisyonu'nun kritik mineraller listesinde bulunuyor. Dahle, bulunan rezervin özellikle rüzgar türbinlerindeki mıknatıslar ve elektrikli araçların motorları için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uy*şturucu bağımlısı oğlunu öldürmüştü: Ben yandım, başkası yanmasın

Uy*şturucu bağımlısı oğlunu öldürmüştü: Ben yandım, başkası yanmasın