Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya New Mexico'da Orman Yangını Felaketi: 20 Bin Dönüm Arazi Küle Döndü

New Mexico'da Orman Yangını Felaketi: 20 Bin Dönüm Arazi Küle Döndü

ABD'nin New Mexico eyaletinde çıkan yangınlar, 20 bin dönüm araziyi kül etti. Bin 400 yapı zarar görürken, 1 kişi hayatını kaybetti. Yangınlar hızla yayılmaya devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
New Mexico'da Orman Yangını Felaketi: 20 Bin Dönüm Arazi Küle Döndü
KAYNAK: İHA

ABD'nin New Mexico eyaleti, büyük bir orman yangını felaketiyle mücadele ediyor. Pazartesi günü sabah saatlerinde Mescalero Apache kabile bölgesinde başlayan South Fork Yangını, hızla yayılarak geniş bir alanı etkisi altına aldı. New Mexico Eyalet Ormancılık Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, yangında 15 bin dönüm arazi kül olurken, bin 400 yapı kullanılamaz hale geldi.

Pazartesi günü öğle saatlerinde, Lincoln County'deki Ruidoso köyünün güneyinde başlayan Salt Yangını nedeniyle 7 bin 800 kişi tahliye edilmek zorunda kaldı. Bu yangında ise yaklaşık 5 bin dönümlük arazi zarar gördü.

Rüzgar Yangınları Daha Da Büyütüyor

Yangınlar, rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor ve henüz kontrol altına alınamadı. Tahliye edilen vatandaşlar için güvenli bölgelerde barınaklar kuruldu ve acil yardım çalışmaları sürüyor.

Vali Acil Durum İlan Etti

New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham, yangınlar nedeniyle Lincoln County ve Mescalero Apache bölgelerinde acil durum ilan etti. Eyalet genelinde yangınla mücadele ve tahliye çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir otomobil markası daha iflas etti!

Bir otomobil markası daha iflas etti!