Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Navalni’nin Gizemli Ölümü: Olayın detayları ve soru işaretleri

Navalni’nin Gizemli Ölümü: Olayın detayları ve soru işaretleri

Aleksey Navalni'nin ölümü, Rusya'da büyük tartışmalara yol açtı. Detaylar belirsizliğini korurken, olayın ardındaki gerçekler araştırılmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Navalni’nin Gizemli Ölümü: Olayın detayları ve soru işaretleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Putin'in tek rakibi, muhalefetin son umudu, Kremlin'in korktuğu tek kişi... Bu unvanlara layık görülen Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin 2021'de tutuklanmasının ardından cezaevinde öldürülebileceği hep konuşulanlar arasındaydı.

Navalni, cuma günü Kuzey Kutup Dairesi'nin yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde tutulduğu IK-3 cezaevinde hayatını kaybetti. Ölümüyle ilgili detaylar hala bilinmiyor.

Navalni3

Cezaevindeki Olaylar

Cezaevi servisinin açıklamaları, Navalni'nin geçmişte verdiği bazı bilgilerle uyuşmuyor. IK-3'ten bir kaynak, perşembe akşamı cezaevinde olağanüstü hal olduğunu ve sabah ani aramalar yapıldığını belirtti. Öte yandan, devlet haber ajanslarının ölüm haberini resmi açıklamadan saniyeler sonra geçmesi dikkat çekti. Navalni'nin açıklanandan önce ölmüş olması da akla gelen ihtimaller arasında.

Navalni

Navalni'nin Son Günleri

14 Şubat, Çarşamba günü Navalni, 27. defa hücrede tecrit edildi. Navalni'nin ekibi, muhalif liderin eşi Yuliya Navalnaya için yazdığı Sevgililer Günü mesajını Instagram hesabından yayımladı. Bu Navalni'nin sosyal medyasından paylaşılan son mesajı oldu. Hükümlü haklarını savunan STK Gulagu.net'e göre Navalni'nin bulunduğu cezaevine aynı gün Rusya'nın iç güvenlik kurumu Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Federal Cezaevleri Servisi'nden bir grup çalışan geldi. STK'ya göre FSB çalışanları, cezaevinin güvenlik kameralarını tekrar yapılandırdı.

15 Şubat, Perşembe günü 10.00'da Navalni, Vladimir şehrinde yapılan bir duruşma video bağlantı ile katıldı. RBC'ye açıklamada bulunan mahkemenin basın servisi, "İyi hissediyordu, sağlığıyla ilgili bir şikayette bulunmadı, duruşmada aktifti, kendini savunmak için argümanlarını sundu" dedi.

16 Şubat, Cuma günü 8.00'den önce Novaya Gazeta'ya konuşan kaynaklara göre gardiyanlar tüm hükümlülerin üstünü aradı ve cep telefonlarına, oyun kartlarına ve su ısıtıcılarına el koydu. 8.00'de Novaya Gazeta'ya konuşan hükümlüye göre tüm cezaevi, Navalni'nin öldüğünü öğrendi. 10.30'da cezaevi yetkililerinin iddialarına göre Navalni, yürüyüşe çıktıktan sonra fenalaştı. Ancak Navalni, daha önce yazdığı bir mektupta IK-3'te tecritteki hükümlülerin saat sabah 6.30'da yürüyüşe çıkarıldığını belirtmişti. 11.45'te devlete ait Interfax haber ajansına göre bu saatte IK-3'e bir ambulans geldi ve "Navalni'ye cezaevi doktorlarının başlattığı hayata döndürme çalışmalarını sürdürdü". Navalni'nin ölümü, yetkililer tarafından annesine bildirildi. Akşam saatlerinde Navalni'nin cesedi IK-3'ün en yakınındaki kasaba olan Labitnangi'ye götürüldü.

Navalni4

Navalni2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EasyThings: Makineleri akıllı hale getiriyor

EasyThings: Makineleri akıllı hale getiriyor