Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Myanmar'dan Çin'e Top Mermileri Atıldı

Myanmar'dan Çin'e Top Mermileri Atıldı

Myanmar'dan atılan top mermileri, Çin'in sınırına yakın bir köye düştü. Saldırıda sivil alanlar da hedef alınırken, Çin medyası çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Myanmar'dan Çin'e Top Mermileri Atıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Myanmar ile Çin arasında gerilimli anlar yaşanıyor. Bugün yaşanan olayda, Myanmar'dan atılan top mermileri, Çin'in sınırına yakın bir köye düştü. Saldırıda sivil alanlar da hedef alınırken, Çin medyası çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. Global Times, sosyal medyada paylaştığı video ile saldırının yaşandığı anları gösterdi. Videoda insanların, "Polise haber verin" diye bağırarak yerlere yattıkları görülüyor.

Olay, Yunnan bölgesine bağlı Zhenkang kentinde meydana geldi. İlk tespitlere göre 5 kişi yaralandı ve yaralılar hastaneye sevk edildi. Bu olay, 2015 yılında benzer bir durumun yaşandığını hatırlatıyor. 2015'te Myanmar'dan atılan bir top mermisi, Çin sınırındaki bir köye düşmüş ve 5 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Myanmar'da devam eden askeri cunta ile isyancılar arasındaki çatışmalar, sınırları aşarak komşu ülkelere yönelik olumsuz etkiler yaratıyor. Çin'in bu tür saldırılara verdiği tepki ve olayın sonuçları, bölgedeki siyasi dengeleri etkileyebilir. Bu gelişmeler, Asya'daki jeopolitik durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tüp fiyatlarına büyük zam! Ocaklar değil paranız yanacak

Tüp fiyatlarına büyük zam! Ocaklar değil paranız yanacak