Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Myanmar'da Cunta Yönetimi Gençleri Askerlik İçin Zorunlu Kılıyor

Myanmar'da Cunta Yönetimi Gençleri Askerlik İçin Zorunlu Kılıyor

Myanmar'da cunta yönetimi gençler için askerlik hizmetini zorunlu kılıyor. Yapılan açıklamaya göre, 18-35 yaş arası tüm erkekler ve 18-27 yaş arası kadınlar 2 yıl boyunca askerlik yapmak zorunda kalacak. Detaylar haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Myanmar'da Cunta Yönetimi Gençleri Askerlik İçin Zorunlu Kılıyor
KAYNAK: İHA

Myanmar'da askerlik hizmeti artık genç erkekler ve kadınlar için zorunlu hale getirildi.

Myanmar devlet televizyonu aracılığıyla yapılan açıklamada, ülkede askerlik hizmetinin tüm genç erkek ve kadınlar için zorunlu hale geldiği belirtildi.

Kimler Zorunlu Askerlik Yapmak Zorunda?

Yapılan açıklamada, 18 ile 35 yaş arasındaki tüm erkekler ve 18 ile 27 yaş arasındaki kadınların 2 yıl boyunca askerlik hizmeti yapmak zorunda olduğu ifade edildi. Ayrıca, 45 yaşından küçük doktorların ise 3 yıl boyunca orduya hizmet etmek zorunda olacağı vurgulandı.

Olağanüstü Hal Süresince Uzatılabilecek

Ülkede devam eden olağanüstü hal nedeniyle, askerlik hizmetinin süresinin 5 yıla kadar uzatılabileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

Cunta Sözcüsü Zaw Min Tun, konuyla ilgili olarak, "Ulusu koruma ve savunma görevi sadece askerleri değil, tüm vatandaşları kapsar. Bu yüzden herkese askerlik yasasına gururla uymalarını söylemek istiyorum" dedi.

Geçmişteki Siyasi Gelişmeler

Hatırlanacağı üzere, ordu, Aung San Suu Kyi başkanlığındaki hükümeti Myanmar'da 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla 1 Şubat 2021'de devirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç sahipleri dikkat! Motorine dev zam geliyor

Araç sahipleri dikkat! Motorine dev zam geliyor