Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Mısırlı Komedyen Bassem Youssef Sosyal Medya Hesabını Yeniden Açtı

Mısırlı Komedyen Bassem Youssef Sosyal Medya Hesabını Yeniden Açtı

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, sosyal medya platformu X'teki hesabının kapalı olduğunu duyurduktan sonra, güvenlik endişeleri nedeniyle kapattığı hesabını tekrar açtığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mısırlı Komedyen Bassem Youssef Sosyal Medya Hesabını Yeniden Açtı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Mısırlı ünlü komedyen Bassem Youssef, 11,7 milyon takipçisi bulunan sosyal medya platformu X'teki hesabının kapalı olduğunu duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta ulaşılamayan hesabı hakkında açıklama yapan Youssef, bu sorunun çözüldüğünü ve hesabının tekrar aktif hale getirildiğini bildirdi.

Youssef, X üzerinden yaptığı açıklamada, hesabının "hacklendiği izlenimi uyandıran endişe verici mesajlar" aldığını ve "tanıdığı insanların güvenliğiyle ilgili olası sorunlar" yaşadığını belirterek hesabını kendisinin kapattığını ifade etti. Youssef, konuyu araştırdığını ve güvenlik endişelerinin azaldığını vurguladı. "Hacklenme" sorununun çözüldüğünü açıklayan Youssef, "X dahil tüm (sosyal medya) hesaplarım tekrar aktif." dedi.

"Siyonistler sizi yıldırmasın" Paylaşımı Tepki Toplamıştı

Bassem Youssef’un "Siyonistler sizi yıldırmasın" mesajını paylaşmasının ardından X hesabına ulaşılamaması, sosyal medyada geniş yankı bulmuştu. Sosyal medya kullanıcıları, bu paylaşım nedeniyle Youssef'un hesabının askıya alındığını iddia etmişti. Youssef ise Instagram'dan yaptığı açıklamada, hesabının X tarafından kapatılmadığını belirtmişti.

Youssef, açıklamasında "Yakınlarımla ilgili güvenlik meseleleri azaldığında geri dönmeyi düşünebilirim." demiş ve hesabının kapanmasına ilişkin paylaşım yapan İsrail hükümetinin X gönderisine "Daha ne kadar kırılgan olabilirsiniz?" eleştirisinde bulunmuştu.

Gazze'ye Destek ve İsrail'e Eleştiriler

Mısırlı komedyen, 7 Ekim sonrası katıldığı yayınlarda sosyal medyada Filistin'e verdiği destek ve İsrail'in saldırılarına tepkileriyle dikkat çekti. İngiliz gazeteci Piers Morgan'ın "Sansürsüz" adlı tartışma programına konuk olan Youssef, İsrail'in Gazze halkına yönelik şiddet politikasını esprili bir dille eleştirmişti. Program, milyonlarca izleyiciye ulaşırken, Youssef ve Morgan arasında ikinci bir yüz yüze program daha çekildi.

Komedi ve Düşünce Özgürlüğü

Youssef, Gazze ile ilgili sosyal medyada en çok paylaşılan isimlerden biri haline geldi. Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, videolarının çok izlendiğini ve kendisinin sadece görüşlerini dile getirdiğini belirtti. "Söylediklerim halkta yankı buldu. Neden ve nasıl bilmiyorum ama söylemem gerekenleri söylediğim için mutluyum," diyen Youssef, komedinin düşünce özgürlüğünü kullanmak için en iyi yöntemlerden biri olduğunu ifade etti. "Bir ülkede yaşamaktan hoşlanabilirsiniz ama o ülkenin siyaseti hoşunuza gitmiyordur. Ben de yapabildiğim kadarıyla hoşlanmadığım şeyleri dile getirmeye çalışıyorum," şeklinde değerlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meksika Devlet Başkanı Obrador ABD ve Kanada Büyükelçileriyle İlişkileri Askiya Aldı

Meksika Devlet Başkanı Obrador ABD ve Kanada Büyükelçileriyle İlişkileri Askiya Aldı