Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Mescid-i Aksa'da Müslümanlara saldırı

Mescid-i Aksa'da Müslümanlara saldırı

Hastane saldırısının ardından ilk cuma günü bugün ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilim oldukça yüksek. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya giden yollarda barikatlar kurarak girişleri sıkı bir şekilde kontrol altında tutuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mescid-i Aksa'da Müslümanlara saldırı
MUHABİR: Kamer Durdu

Hastane saldırısının ardından ilk cuma günü bugün ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilim oldukça yüksek. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya giden yollarda barikatlar kurarak girişleri sıkı bir şekilde kontrol altında tutuyor. Yaş sınırı kontrolü, girişlerde sıkı bir şekilde uygulanıyor.

İsrail yönetimi, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyenlere yaş kısıtlaması getiriyor. İsrail güçleri, 65 yaşın altındaki erkek ve 50 yaşın altındaki kadınların Harem-i Şerif'e girişine izin vermemekte ısrar ediyor. Özellikle Mescid-i Aksa çevresinde çok sayıda polis konuşlandırılmış durumda. Mescid-i Aksa'ya giriş yapmak isteyenlerin, özellikle de cuma namazı için, 3 ayrı kontrol noktasından geçmeleri gerekiyor.

Gaz bombası attı

Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilerin bir kısmı kimlik kontrolünden geçirildikten sonra içeri alınıyor. Ancak İsrail askerleri, namazın başlamasından önce Müslümanları hedef alarak göz yaşartıcı gaz bombaları attı ve ardından kimyasal karıştırılmış lağım kokusuna benzer bir sıvı püskürttü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuşadası hırsızlık şüphelisi polis tarafından yakalandı

Kuşadası hırsızlık şüphelisi polis tarafından yakalandı