Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya MEMURLARA YÜZDE 100 ZAM GELDİ! MAAŞTA REKOR YÜKSELİŞ

MEMURLARA YÜZDE 100 ZAM GELDİ! MAAŞTA REKOR YÜKSELİŞ

Savaşın içindeki Suriye’nin Devlet Başkanı Beşar Esad dün imzalanan iki kararname ile memur, asker ve emekli maaşlarını yüzde 100 artırma kararı aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEMURLARA YÜZDE 100 ZAM GELDİ! MAAŞTA REKOR YÜKSELİŞ
KAYNAK: Haber Merkezi

KAMER DURDU / HABER

Suriye lirasının ABD doları karşısındaki hızlı değer kaybının ardından Esad’ın bu kararı aldığı açıklandı.

MEMUR MAAŞI REKOR SEVİYEYE ÇIKTI

Dün erken saatlerde yayımlanan başkanlık kararnameleriyle devlet memurları, askeri personel ve devlet müteahhitlerinin maaş ve emekli maaşlarında yüzde 100 artış yapıldı. Ayrıca tüm işçiler için asgari aylık ücret, 185 bin 940 Suriye lirası olarak belirlendi. Yeni asgari ücret, resmi kur üzerinden 21,76 dolara, piyasa kuru üzerinden 12,40 dolara denk geliyor. Mayıs ayı verilerine göre yeni asgari ücret, Dünya Gıda Programı'nın (WFP) beş kişilik bir ailenin her ay ihtiyaç duyduğunu hesapladığı temel gıdanın yalnızca üçte birini satın almaya yetiyor.

HALKIN MEMNUNİYETSİZLİĞİNE CEVAP VERDİ

Euronews’te yer alan haberde İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kararnameden saatler sonra akaryakıt ve üretim fiyatlarının yükseldiğini ve giderek zora giren ekonomik durum karşısında halkın memnuniyetsizliğinin arttığını da bildirdi. Şam yönetimi, son bir yıldır benzin, ısınmak için yakıt ve ekmek fiyatlarına verdiği sübvansiyon programını yeniden yapılandırıyordu. Esad’ın kararnamesinin ardından çarşamba günü akaryakıttaki devlet sübvansiyonlarını daha da azaldı fiyatlara zam yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer Belediye Başkanı: Kemer için çalışıyoruz

Kemer Belediye Başkanı: Kemer için çalışıyoruz