Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kuzey Darfur'daki Mülteci Kampına Topçu Saldırısı: 25 Ölü 40 Yaralı

Kuzey Darfur'daki Mülteci Kampına Topçu Saldırısı: 25 Ölü 40 Yaralı

Kuzey Darfur'daki Ebu Şok Mülteci Kampı, HDK tarafından düzenlenen topçu saldırısında 25 kişinin ölümüne ve 40 kişinin yaralanmasına yol açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuzey Darfur'daki Mülteci Kampına Topçu Saldırısı: 25 Ölü 40 Yaralı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Sudan'ın batısında, Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir'de bulunan Ebu Şok Mülteci Kampı, Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından düzenlenen topçu saldırısına hedef oldu. Saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Sudan Tribune Haber sitesine konuşan Sağlık Bakanlığı yetkilisi İbrahim Hater, HDK'nin yaklaşık 400 bin yerinden edilmiş kişinin yaşadığı Ebu Şok Mülteci Kampı'na topçu saldırısı düzenlediğini açıkladı. Hater, bombardımanın sonucunda 25 kişinin öldüğünü ve 40 kişinin yaralandığını belirtti.

Faşir'deki genel durum

Faşir Direniş Komitesi, HDK'nin Faşir'deki pazar yerleri, hastaneler ve vatandaşların evlerini bombalamaya devam ettiğini bildirdi. Komite, Ebu Şok Mülteci Kampı'nın da hedef alındığını ve saldırının büyük bir tahribata yol açtığını duyurdu.

iç savaş Nisan 2023'DE BAŞLAMIŞTI

Sudan'da 30 yıl süren Ömer el Beşir iktidarının devrilmesinin ardından başlayan iç savaş, Nisan 2023'te patlak vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa’da motosiklet kazası bir kişi yaralandı

Gazipaşa’da motosiklet kazası bir kişi yaralandı