Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kolombiya Hükümeti Tüm Hapishanelerde Acil Durum İlan Etti

Kolombiya Hükümeti Tüm Hapishanelerde Acil Durum İlan Etti

Kolombiya hükümeti, çetelerle mücadele kapsamında hapishanelerde acil durum ilan etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kolombiya Hükümeti Tüm Hapishanelerde Acil Durum İlan Etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Kolombiya'da, çetelerle mücadele çerçevesinde, hükümet ülke genelindeki tüm hapishanelerde "acil durum" ilan ettiğini duyurdu.

Adalet Bakanı Nestor Osuna, basın toplantısında, bu kararın son haftalarda hapishane personeline yönelik şiddet olaylarından dolayı alındığını belirtti. Özellikle aşırı kalabalık cezaevlerinde, güvenlik güçlerinin operasyon yapabileceğini vurgulayan Osuna, "Ulusal Cezaevi Enstitüsü INPEC ile yaptığımız toplantının ardından 'Acil Durum İlanı' kararı aldık. Amacımız hapishanelerde gardiyanların güvenliğini sağlamak, gasp ve yolsuzluğu önlemektir." dedi.

Osuna, cezaevlerinde "sürpriz baskınlar ve aramaların" yapılacağını ve suç işlediği tespit edilenlerin başka hapishanelere nakledileceğini belirtti. INPEC'in üst düzey yetkililerinden Jesus Cardenas, 10 Şubat'ta Valle del Cauca yönetim bölgesine bağlı Tulua kasabasında, silahlı iki kişinin saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.

Saldırının hapishanelerle bağlantılı çete üyeleri tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.  Güvenlik güçlerinin operasyonunda, "La Inmaculada" isimli çete lideri ve "Nacho" lakaplı Mauricio Marin Silva ele geçirilmişti. Operasyonun ardından çete mensupları bir trafik görevlisini öldürmüş, 8 aracı ateşe vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Eryaman Stadyumu'nda çalışmalar devam ediyor

Ankara Eryaman Stadyumu'nda çalışmalar devam ediyor