Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Kolombiya Devlet Başkanı İsrail'in Gazze'deki Şiddetini Sert Bir Dille Kınadı: Soykırımdır

Kolombiya Devlet Başkanı İsrail'in Gazze'deki Şiddetini Sert Bir Dille Kınadı: Soykırımdır

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro Urrego, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gıda yardımı bekleyen Filistinlilere ateş açarak 100'den fazla kişiyi öldürmesine sert tepki gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kolombiya Devlet Başkanı İsrail'in Gazze'deki Şiddetini Sert Bir Dille Kınadı: Soykırımdır

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro Urrego, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gıda yardımı bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları sert bir dille kınadı. Petro, İsrail'in bu eylemleriyle yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirterek, "Yiyecek isteyen 100'den fazla Filistinli, Netanyahu tarafından öldürüldü. Bunun adı soykırımdır ve dünya güçleri kabul etmek istemese de Holokost'u hatırlatmaktadır. Dünya Netanyahu'yu engellemelidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Kolombiya'nın İsrail'den tüm silah alımlarını askıya aldığını duyuran Petro, bu adımıyla İsrail'in Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı net bir tutum sergilediğini belirtti. Bu kararın, Kolombiya'nın İsrail'in eylemlerine karşı güçlü bir tepki verdiğini ve insan haklarına saygının önemini vurguladığını dile getirdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Açlıktan Ölen Çocukların Sayısı 10 Oldu

Açlıktan Ölen Çocukların Sayısı 10 Oldu