Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kırgızistan'da TikTok'un Erişimi Kısıtlandı

Kırgızistan'da TikTok'un Erişimi Kısıtlandı

Kırgızistan, TikTok'un ülke genelinde erişiminin kısıtlandığını duyurdu. TikTok'un çocukların zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğine dair sivil toplum kuruluşlarından gelen şikayetler sonrasında alınan bu karar, tartışmaları beraberinde getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırgızistan'da TikTok'un Erişimi Kısıtlandı
KAYNAK: İHA

Kırgızistan, Çin merkezli sosyal medya devi TikTok'un ülke genelinde erişiminin kısıtlandığını duyurdu.

Geçen yılın ağustos ayında alınan kararın uygulanmasına geçildi ve TikTok'a erişim yerel saatle 00.00'dan sonra kesildi. Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanlığı, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi'nin talebi doğrultusunda, ülke genelindeki internet servis sağlayıcılarına TikTok'a erişimi kısıtlamaları yönünde yazı gönderildiğini açıkladı.

Yasak Kararı Önceden Alınmıştı

Kırgızistan Kültür, Haberleşme, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, 2023 yılında TikTok'un yasaklanmasını kararlaştırmıştı. Bakanlık yetkilileri, TikTok'un çocukların zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğine dair sivil toplum kuruluşlarından gelen şikayetler üzerine karar aldıklarını belirtti. Ayrıca yapılan incelemelerde, TikTok'un çocukların sağlığına zarar veren içeriklere erişimi kısıtlamadığı ve yaş kategorisini kontrol edecek bir işlev bulunmadığı tespit edilmişti. Bu doğrultuda, Bakanlık TikTok'un Kırgızistan topraklarında faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

"Karar Politik Değil"

Yetkililer, TikTok'un yasaklanma kararının politik bir arka planı olmadığını vurgulayarak, bu adımın sadece çocukların ahlaki eğitimleri ve psikolojik sağlıklarını korumayı amaçladığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır Sur’da Kınaya Giden Ailenin Aracı Dereye Uçtu!

Diyarbakır Sur’da Kınaya Giden Ailenin Aracı Dereye Uçtu!