Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Kenyalı Dağcının Naaşı Everest'te Kalacak

Kenyalı Dağcının Naaşı Everest'te Kalacak

Everest Dağı'nda hayatını kaybeden Kenyalı dağcı Joshua Cheruiyot Kirui'nin naaşı, ailesinin kararıyla zirvede bırakılacak. Ailesi, bu kararın hem dağcıyı onurlandırmak hem de kurtarma ekibini tehlikeye atmamak amacıyla alındığını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kenyalı Dağcının Naaşı Everest'te Kalacak
KAYNAK: İHA

Kenyalı dağcı Joshua Cheruiyot Kirui, Everest Dağı'nın zirvesine oksijen desteği olmadan ulaşmaya çalışırken hayatını kaybetti. 40 yaşındaki Kirui, Nepalli rehberiyle birlikte zirveye sadece 48 metre kala bir yarığa düştü.

Kirui'nin ailesi, naaşının bu kadar yüksek bir yerden alınmasının kurtarma ekibi için büyük risk taşıyacağını vurguladı. Dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest'e tırmanmak, deneyimli dağcılar için bile son derece zorlu ve tehlikeli olarak biliniyor.

Oksijensiz Tırmanış Denemesi

Kirui, Nepalli dağcı Nawang Sherpa ile birlikte Everest'e ekstra oksijen olmadan tırmanan ilk Afrikalı olmayı hedefliyordu. Ancak, bu cesur girişim trajik bir şekilde sonuçlandı.

Aile Açıklama Yaptı

Ailesi yaptığı açıklamada, "Cesedinin bu kadar yüksekten çıkarılması kurtarma ekibi için riskli olabilir, aile herhangi bir hayatın tehlikeye atılmasını istemiyor. Ulaşmaya çalıştığı zirveye en yakın yerde kalmak onun ruhunun da huzur bulmasını sağlayacak. Cheruiyot'un dağlara karşı derin bir sevgisi vardı ve karşılığında onlar da onu sevdi. Biz onun en mutlu olduğu yerde dinlendiğini bilmekle teselli buluyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakaryaspor ve Bodrumspor Play-off Finalinde Karşı Karşıya

Sakaryaspor ve Bodrumspor Play-off Finalinde Karşı Karşıya