Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Julian Assange Serbest Bırakıldı: ABD ile Anlaşma ve Mahkeme Süreci

Julian Assange Serbest Bırakıldı: ABD ile Anlaşma ve Mahkeme Süreci

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, İngiltere’deki Belmarsh cezaevinden kefaletle serbest bırakıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Julian Assange Serbest Bırakıldı: ABD ile Anlaşma ve Mahkeme Süreci
KAYNAK: İHA

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, İngiltere’deki Belmarsh cezaevinden kefaletle serbest bırakıldı. ABD ile yaptığı savunma anlaşması çerçevesinde, Assange yarın ABD’ye bağlı Kuzey Mariana Adaları’nda mahkemeye çıkacak.

Assange, ABD ile yaptığı anlaşma kapsamında yalnızca bir suçunu kabul edecek ve 62 ay hapis cezasına çarptırılacak. İngiltere’deki tutukluluğu göz önünde bulundurularak, ABD’de cezaevine girmeyecek. Assange’ın duruşmanın ardından özgürlüğüne kavuşarak ülkesi Avustralya’ya dönmesi bekleniyor.

Julian Assange Serbest Bırakıldıabd Ile Anlaşma Ve Mahkeme Süreci2

WikiLeaks’in Açıklama Yaptı

WikiLeaks tarafından yapılan açıklamada, Assange’ın 5 yıldan fazla bir süre boyunca 2x3 metrelik bir hücrede izole edildiği ve ailesiyle yeniden bir araya geleceği belirtildi. WikiLeaks, hükümet yolsuzlukları ve insan hakları ihlalleriyle ilgili çığır açan hikayeler yayınladığını ve güçlü kişileri eylemlerinden sorumlu tuttuğunu vurguladı.

Julian Assange Serbest Bırakıldıabd Ile Anlaşma Ve Mahkeme Süreci3

Assange’ın Geçmişi

Assange, 2010 yılında ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği suçlara ilişkin belgeleri yayınlamıştı. ABD’nin casuslukla suçladığı ve iadesini talep ettiği Assange, 2012 yılında Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’ne sığınmıştı. 2019’da buradan çıkarılarak gözaltına alınan Assange, kefaletle tahliye şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İngiltere Yüksek Mahkemesi, 2021 yılında Assange’ın ABD’ye iade edilebileceğine hükmetmişti.

Julian Assange’ın serbest bırakılması ve ABD ile yaptığı anlaşma, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Assange’ın özgürlüğüne kavuşması, ailesi ve destekçileri için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Defvg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Temiz enerjide yatırım ihtiyacı için yeni finansman modeli masada

Temiz enerjide yatırım ihtiyacı için yeni finansman modeli masada