Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Jeffrey Epstein davası isimleri açıklandı: Micheal Jakson da mı çocuk tecav*zcüsüydü?

Jeffrey Epstein davası isimleri açıklandı: Micheal Jakson da mı çocuk tecav*zcüsüydü?

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan milyarder iş adamı Jeffrey Epstein'in hapishanede ölümüyle ilgili davayla bağlantılı olduğu iddia edilen yaklaşık 200 kişinin isminin açıklanacağı duyuruldu. Aralarında eski ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Kralı 3. Charles'ın kardeşi Prens Andrew'un da bulunduğu iddialar, kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Jeffrey Epstein davası isimleri açıklandı: Micheal Jakson da mı çocuk tecav*zcüsüydü?

Amerika Birleşik Devletleri'nde kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı soruşturması kapsamında adı geçen yaklaşık 200 ismin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Soruşturma ile bağlantılı olarak eski ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Kralı 3. Charles'ın kardeşi Prens Andrew'un isimlerinin de bu listeye dahil olduğu iddia ediliyor.

The Guardian'ın haberine göre, ABD Bölge Hakimi Loretta Preska'nın Epstein davası kapsamında adı geçen ve bugüne kadar yalnızca "John ve Jane Doe" olarak bilinen yaklaşık 200 ismin gizlenmesinin yasal gerekçesi olmadığına karar vermesinin ardından, isimlerin bugün halka duyurulması bekleniyor.

Fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan Epstein ve ona yardım etmekten suçlu bulunan Ghislaine Maxwell'in davasıyla bağlantılı isimler arasında eski ABD Başkanı Clinton ve Prens Andrew'un da bulunduğu iddia ediliyor. ABC News'e göre, mahkeme tutanaklarında Clinton'ın ismi "Doe 36" olarak 50'den fazla sayfada geçiyor. Epstein'ın pilotlarından biri tarafından tutulan uçuş kayıtlarında ise Clinton'ın 2001'de görevden ayrıldıktan sonraki yıllarda Paris, Bangkok ve Brunei gezileri de dahil Epstein'in uçağıyla seyahat ettiği görülüyor.

Davada yer alan isimler açıklandı

ABD'de çocuklara yönelik cinsel istismarla suçlanan ve intihar eden iş adamı Jeffrey Epstein davasıyla ilgili belgelerin yayınlanması talimatını veren yargıç Loretta Preska, belgelerde adı geçen kişilerin isimlerini açıkladı. İsimler arasında İngiltere Prensi Andrew, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Donald Trump ve ünlü şarkıcı Michael Jackson bulunuyor. Belgeler, Epstein'ın geniş çevresini ve iyi bağlantıları ortaya koyuyor.

Mahkeme belgelerine göre, Johanna Sjoberg adlı bir kadın, 2001'de İngiltere Prensi Andrew'un Epstein'ın Manhattan'daki dairesinde kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Eski Başkan Clinton'ın adı suçlama içermese de belgelerde, Epstein'ın özel jetiyle seyahat ettiğini doğrulayan Maxwell'in ifadesine yer verildi. Eski Başkan Trump'ın görevini kötüye kullanmaya dair bir iddia bulunmasa da, Epstein'ın New Jersey'deki kumarhanelerden birine gitmeden önce Trump'tan bahsettiğini belirten ifadeler yer aldı. Ayrıca, belgelerde Michael Jackson ve sihirbaz David Copperfield ile Epstein aracılığıyla tanışan Johanna Sjoberg'in olumsuz bir iddia ortaya koymadığı belirtiliyor.

Jeffrey Epstein, 2002-2005 yılları arasında reşit olmayan onlarca kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçlamalarıyla 2019'da hakim karşısına çıkarıldıktan sonra cezaevinde intihar etmişti. Ghislaine Maxwell ise Epstein'ın suçlarındaki rolü nedeniyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıç Loretta Preska, istismara uğrayan Virginia Giuffre'nin, Ghislaine Maxwell'e karşı 2015 yılında açtığı hakaret davası kapsamında belgelerin kamuya açıklanması gerektiğine karar vermişti.

Jeffrey Epstein olayı nedir?

Amerika Birleşik Devletleri'nde cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı suçlarıyla yargılanan milyarder iş adamı Jeffrey Epstein, 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlarıyla suçlanmıştır. Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştur.

Epstein'in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell ise suç ortaklığı iddiasıyla yargılanmış ve suçlu bulunarak ceza almıştır. Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızları fuhuş tuzağına çekme organizasyonunda Epstein'in yasa dışı faaliyetlerine yardım ettiği suçlamasıyla mahkum edilmiştir.

Epstein'in mağdurlarından Virginia Giuffre, İngiltere Prensi Andrew'a yönelik suçlamalarda bulunarak, Prens'in kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini iddia etmiştir. Giuffre, Prens Andrew'un, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray yönetimi 4 yıldızını satmayı planlıyor

Galatasaray yönetimi 4 yıldızını satmayı planlıyor