Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Jeff Bezos Elon Musk'ı geride bıraktı

Jeff Bezos Elon Musk'ı geride bıraktı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin adamı unvanını geri aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Jeff Bezos Elon Musk'ı geride bıraktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Bloomberg'e göre Bezos'un net serveti 200 milyar dolara çıkarak Tesla'nın sahibi Musk'ın serveti olan 198 milyar doları geride bırakıyor. Ancak Elon Musk, Tesla'nın hisse fiyatlarının son aylarda yüzde 25 düşmesiyle servetinin 30 milyar doların üzerinde bir kısmını kaybetti.

Jeff Bezos Elon Musk'ı geride bıraktı

Musk'un sıkıntılarına ek olarak, ocak ayında mahkeme 55,8 milyar dolar değerindeki devasa Tesla tazminat anlaşmasının iptalini onayladı. Bu durum, Musk'un maddi kayıplarını daha da artırdı.

Amazon'u artık yönetmeyen Bezos ise bu süreçte e-ticaret devinin artan hisse senedi fiyatlarından yararlandı. Yakın zamanda sahip olduğu hisselerden 8,5 milyar dolarlık pay satmasına rağmen, şirketin hala en büyük hissedarı konumunda bulunuyor.

Jeff Bezos Elon Musk'ı geride bıraktı

Fransız lüks grup LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault, 197 milyar dolar servetiyle dünyanın en zenginleri sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.

Elon Musk, Tesla hisselerinin yükselmesiyle servetini 2023 yılında 95 milyar dolar artırarak dikkatleri üzerine çekti ve aynı zamanda en çok servetini artıran milyarderlerden biri oldu.

Dünyanın en zengin insanı yarışında öne çıkan Elon Musk, lüks tüketim ürünleri grubu LVMH'nin Başkanı Bernard Arnault'u geride bırakarak 2023 yılını lider olarak tamamlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALKÜ Öğrencileri Havacılık Sektörünün Usta İsimleriyle Buluştu

ALKÜ Öğrencileri Havacılık Sektörünün Usta İsimleriyle Buluştu