Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji SpaceX İlk Özel Uzay Yürüyüşü İçin Hazırlıklarını Tamamladı

SpaceX İlk Özel Uzay Yürüyüşü İçin Hazırlıklarını Tamamladı

SpaceX, Elon Musk'ın şirketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Polaris Dawn misyonu için Falcon 9 roketini fırlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
SpaceX İlk Özel Uzay Yürüyüşü İçin Hazırlıklarını Tamamladı
KAYNAK: AA

SpaceX, Elon Musk'ın 2002'de kurduğu şirket, tarih yazmaya hazırlanıyor. Falcon 9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı ve ABD'li milyarder iş insanı Jared Isaacman'ın liderliğindeki mürettebat, Polaris Dawn misyonu kapsamında uzaya yol aldı.

SpaceX, İlk Özel Uzay Yürüyüşü İçin Hazırlıklarını Tamamladı

Polaris Dawn Misyonu

Polaris Dawn misyonunun önemli bir aşaması olarak, ekibin 5 günlük görevlerinin üçüncü gününde insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşü yapılacak. Uzay yürüyüşünün, kapsülden uzaklaşmadan yarın veya perşembe günü gerçekleştirilmesi planlanıyor. SpaceX mühendisleri Sarah Gillis, Anna Mennon ve pilot Scott Poteet'in, uzay yürüyüşünü roketten takip etmesi bekleniyor.

Misyon kapsamında, mürettebatın en yüksek Dünya yörüngesine ulaşması ve bir radyasyon kuşağını geçmesi hedefleniyor. Ayrıca, "Crew Dragon" kapsülünde kalacak olan ekip, uzay yürüyüşü sırasında bilimsel deneyler gerçekleştirecek.

SpaceX'in Polaris programı, bu tarihi misyonun yanı sıra, Starlink'in lazer tabanlı iletişim sisteminin test edildiği ilk yer olacak. Gelecek dönemde Polaris programı çerçevesinde iki misyonun daha gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de Kadın Cinayetleri Bitmiyor: Konya ve Nevşehir'de Üç Farklı Şiddet Olayı

Türkiye'de Kadın Cinayetleri Bitmiyor: Konya ve Nevşehir'de Üç Farklı Şiddet Olayı