Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İzlanda’da Reykjanes Yarımadası’nda Yanardağ 6. Kez Patladı

İzlanda’da Reykjanes Yarımadası’nda Yanardağ 6. Kez Patladı

İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nda Aralık ayından bu yana 6. kez yanardağ patlaması meydana geldi. Grindavik kasabası tahliye edilirken, uçuşlar normal şekilde devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzlanda’da Reykjanes Yarımadası’nda Yanardağ 6. Kez Patladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan yanardağ, Aralık ayından bu yana altıncı kez kül ve lav püskürttü. 

İzlanda Meteoroloji Ofisi (IMO) tarafından yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 21.26’da meydana gelen patlama nedeniyle bölgede küçük çaplı sarsıntılar yaşandı. IMO, patlamanın ardından saat 22.37’de 4.0 şiddetinde bir depremin kaydedildiğini bildirdi.

Grindavik kasabası tahliye edildi lavlar gökyüzünü aydınlattı

Patlama sonrası, Grindavik kasabası tahliye edildi. Yanardağdan çıkan lavlar, gece gökyüzünü aydınlatarak görsel bir şölen sunsa da, güvenlik endişeleri nedeniyle bölgede yaşayanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kasabada yaşayan yaklaşık 4 bin kişi, daha önce Aralık ayında meydana gelen patlamalar nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edilmişti. Kasaba sakinlerinin bir kısmı geri dönmüş olsa da, son patlamayla birlikte yeniden tahliye süreci başlatıldı.

Uçuşlar etkilenmedi

İzlanda Meteoroloji Ofisi, yanardağdan püsküren lav ve küllerin çevredeki hava sahasını etkilemediğini ve ülkedeki uçuşların normal şekilde devam ettiğini belirtti. Reykjanes Yarımadası’ndaki bu yanardağ, 18 Aralık 2023 ve 14 Ocak tarihlerinde de patlamıştı. İzlanda, aktif yanardağları ve sık sık meydana gelen volkanik faaliyetleriyle tanınan bir ülke olarak, bu tür doğal olaylara karşı hazırlıklı durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'da Kahvehanede Sil*hlı Kavga: Çocukluk Arkadaşını Vurdu

Sakarya'da Kahvehanede Sil*hlı Kavga: Çocukluk Arkadaşını Vurdu