Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Lübnan'ın Güneyine Yönelik Saldırı Düzenledi: Ölü Sayısı 11'e Yükseldi

İsrail'in Lübnan'ın Güneyine Yönelik Saldırı Düzenledi: Ölü Sayısı 11'e Yükseldi

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 11'e yükseldi. Son saldırılar bölgedeki gerilimi artırırken uluslararası toplumdan da tepkiler yükseliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Lübnan'ın Güneyine Yönelik Saldırı Düzenledi: Ölü Sayısı 11'e Yükseldi
KAYNAK: İHA

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında ölü sayısı 11'e çıktı. Sağlık yetkilileri ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, dün gerçekleştirilen saldırılarda el-Sawana köyüne düzenlenen saldırıda bir anne ve 2 çocuğu, Nebatiye kentindeki bir binaya düzenlenen saldırıda ise 3'ü kadın, 4'ü çocuk olmak üzere toplam 8 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, 7 kişi de yaralandı. Açıklamalarda, saldırılarda 4 Hizbullah üyesinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnan'dan dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen füze saldırısına karşılık verdiğini açıkladı. İsrail'den yapılan açıklamada, bu saldırıda 1 askerin öldüğü, 8 askerin ise yaralandığı ifade edildi. Saldırılara karşı gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Son dönemde Lübnan'ın güneyine yönelik artan İsrail saldırıları, bölgedeki gerilimi yükseltiyor. Halk arasında endişe ve korku artarken, uluslararası toplumdan da bu saldırılara ilişkin endişeler yükseliyor. Saldırıların sebep olduğu can kayıpları ve yaralanmalar, bölgedeki insani durumu da daha da kötüleştiriyor.

Uluslararası Toplumdan Tepkiler

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği saldırılar, uluslararası toplumdan da tepki çekiyor. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, bu saldırıları kınayarak taraflara itidal çağrısında bulunuyor. Ancak, bölgedeki gerilimin artmasıyla birlikte, çözüm bulunması ve tansiyonun düşürülmesi için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstifalar için başkan devrede: TİP başkanı konuştu!

İstifalar için başkan devrede: TİP başkanı konuştu!