Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 27 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 27 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 27 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar sonucunda çok sayıda sivil ölüm ve yaralanma meydana geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda 27 Filistinli Hayatını Kaybetti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 27 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, dün sabah saatlerinden itibaren çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen saldırılar hakkında bilgi verdi.

Beyt Lahya'ya düzenlenen hava saldırısında, Filistinli Hammuda ailesinin evi tamamen yıkıldı ve 11 kişi yaşamını yitirdi. Aynı bölgede, Kasım ailesinin evine yapılan saldırıda da birçok kişi yaralandı.

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın Tel ez-Zater bölgesinde, Selman ailesine ait ev İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Bu saldırıda 1 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Ez-Zeytun Mahallesi'ne yapılan saldırıda 1 Filistinli hayatını kaybederken, Megazi Mülteci Kampı'nda İsrail ordusunun "Ed-Debaki" ailesine ait evi hedef alması sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi.

Güneydeki Han Yunus'ta Ebu Şebab ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında 5 kişi öldü ve birçok kişi yaralandı. Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden alınan bilgilere göre, Abasan el-Kebira kasabasında yapılan saldırılarda ise biri çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti.

Genel Durum ve Sonuçlar

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda toplamda 40 bin 265 Filistinli öldü, 93 bin 144 kişi yaralandı. Ölenlerin arasında 16 bin 480 çocuk ve 10 bin 980 kadın bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Burhanettin Bulut'tan 'kanlı oturum' tepkisi

CHP'li Burhanettin Bulut'tan 'kanlı oturum' tepkisi