Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Dera'daki hava saldırısında 8 Suriyeli asker öldü

İsrail'in Dera'daki hava saldırısında 8 Suriyeli asker öldü

İsrail, Suriye'nin Dera kenti kırsalına hava saldırısı düzenledi. Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, saldırıda 8 Suriyeli asker öldü, 7 asker yaralandı. İsrail ordusu da saldırıyı doğruladı ve Suriye'den İsrail'e roket atılmasına karşılık yapıldığını söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Dera'daki hava saldırısında 8 Suriyeli asker öldü

Saldırı, yerel saatle 01.45 sıralarında gerçekleşti. İsrail savaş uçakları, Golan Tepeleri'nden Dera kenti kırsalındaki askeri noktalara füze attı. Saldırıda, Suriye ordusuna ait bir karargâh, bir mühimmat deposu ve bir askeri üs hedef alındı.

Saldırının ardından, İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Suriye topraklarından İsrail'e roket atılmasına karşılık yapıldığını söyledi. Açıklamada, "Suriye'den İsrail'e roket atılması üzerine, İsrail savaş uçakları Suriye ordusuna ait askeri hedefleri hedef aldı. Saldırıda, Suriye ordusuna ait bir karargâh, bir mühimmat deposu ve bir askeri üs imha edildi" ifadeleri kullanıldı.

Suriye ise saldırıyı kınadı ve İsrail'i bölgede barış ve istikrarı bozmakla suçladı. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in Dera'ya düzenlediği hava saldırısı, uluslararası hukuku ve uluslararası anlaşmaları ihlal ediyor. İsrail, bölgede barış ve istikrarı bozmaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca’da nar hasadı devam ediyor: 20 bin ton rekolte bekleniyor

Kumluca’da nar hasadı devam ediyor: 20 bin ton rekolte bekleniyor