Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'de Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlanma fırtınası başladı

İsrail'de Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlanma fırtınası başladı

İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sivilleri silahlandırma kampanyasında silah ruhsatı edinme prosedürlerini önemli ölçüde basitleştirdiklerini açıkladı. Aynı zamanda, Yahudi yerleşimcilere "Hiç tereddüt etmeden ilerleyin" şeklinde bir çağrıda bulundu. Ben-Gvir, "Yüzlerce yedek sınıf açıldı ve çok daha fazlası yolda. İsrail'i silahlandırmak, hepimizin güvenliği için gereklidir" şeklinde konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'de Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlanma fırtınası başladı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu, İsrail'i alarma geçirdi. İsrail, Gazze'ye düzenlediği bombardımanlarla Filistinlilere ağır kayıplar verdi. Bu durum, İsrail'de aşırı sağcı kesimleri harekete geçirdi.

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Yahudi sivilleri ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası başlattı. Ben-Gvir, silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Ben-Gvir, Yahudi yerleşimcilere seslenerek, "Bir an bile durmayın" dedi. Ben-Gvir, "Yüzlerce yedek sınıf açıldı ve çok daha fazlası da yolda. İsrail'i silahlandırmak: Bu hepimizin güvenliği için!" ifadelerini kullandı.

israil-deki-ulusal-guvenlik-bakani-ben-gvir-16508668_3427_m

İsrail'de silahlanma fırtınası

Ben-Gvir'in çağrısı, İsrail'de büyük yankı uyandırdı. İsrail'deki Ateşli Silahlar Şube Müdürlüğü'ne yüz binlerce kişisel silah ruhsatı başvurusu geldi.

Ben-Gvir, silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Buna göre, silah ruhsatı almak için gerekli olan yaş sınırı 18'e düşürüldü. Ayrıca, silah ruhsatı alma sınavı kolaylaştırıldı ve bekleme süreleri kısaltıldı.

israil-deki-ulusal-guvenlik-bakani-ben-gvir-16508668_5414_m (1)

İsrail polisi de harekete geçti

İsrail polisi de, Yahudi yerleşimcileri silahlandırmak için harekete geçti. Polis, işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde yüzlerce yeni silah eğitimi sınıfı açtı.

Ben-Gvir, İsrail'in silahlandırılması çağrısını, Filistinlilere karşı bir tehdit olarak yorumlandı. Filistinliler, İsrail'in bu adımının, bölgedeki tansiyonu daha da artıracağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borussia Dortmund Newcastle United'ı ağırlıyor

Borussia Dortmund Newcastle United'ı ağırlıyor