Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki "Geniş Çaplı" Saldırılarında 7 Filistinli Öldü

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki "Geniş Çaplı" Saldırılarında 7 Filistinli Öldü

İsrail ordusunun Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda, 7 Filistinli hayatını kaybetti. Cenin ve Tulkerim kentlerinde sağlık hizmetleri kuşatma altına alındı ve ambulanslar engellendi. Filistinli direniş grupları ise çatışmalara girdiklerini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki "Geniş Çaplı" Saldırılarında 7 Filistinli Öldü

İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyinde başlattığı "geniş çaplı" operasyonlarda, 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Operasyonlar sırasında Tulkerim kentindeki hastaneler kuşatma altına alındı ve sağlık hizmetleri ciddi şekilde etkilendi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail güvenlik güçleri Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı harekât başlattı. Kara Kuvvetleri'ne destek amacıyla savaş helikopterleri ve insansız hava araçları (İHA) kullanıldığı belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenin kentinde düzenlenen baskında 2 kişinin öldüğünü ve 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu Cenin kentinde zırhlı araçlarla konuşlanarak İbn-i Sina Hastanesi çevresinde yoğunlaşmış durumda. Ayrıca, Cenin’in güneyinde bir araca İHA'dan füze ile saldırı düzenlendi. Filistin Kızılayı, saldırıda 3 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını duyurdu.

Tulkerim'deki Kuşatma 

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentine batıdan giren İsrail güçleri, kentteki hastaneleri kuşatarak sağlık hizmetlerini engelledi. Ambulansların çalışmasına izin vermeyen İsrail askerleri, bazı ambulanslarda arama yaptı. Ayrıca, Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'na İHA'larla düzenlenen saldırıda yaralıların olduğu, ancak ambulansların bölgeye giremediği bildirildi.

Filistinli evlerine baskınlar düzenlendi

Tubas kentinde bulunan Faria Mülteci Kampı'na yapılan baskında, 2 genç yaşamını yitirdi ve bazı kişiler yaralandı. Filistin Kızılayı ekiplerinin, İsrail engelleri nedeniyle yaralılara ulaşmakta zorlandığı belirtildi. Kalkilya kenti ve çevresindeki Filistinli evlerine de baskınlar düzenlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mısırlı Komedyen Bassem Youssef Sosyal Medya Hesabını Yeniden Açtı

Mısırlı Komedyen Bassem Youssef Sosyal Medya Hesabını Yeniden Açtı