Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Kara Operasyonunda Toplam Kayıp 105'e Yükseldi: Albay ve Yarbay da Aralarında

İsrail Kara Operasyonunda Toplam Kayıp 105'e Yükseldi: Albay ve Yarbay da Aralarında

İsrail, Gazze Şeridi'nde devam eden kara operasyonunda bir albay ile yarbay dahil 10 askerin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail Kara Operasyonunda Toplam Kayıp 105'e Yükseldi: Albay ve Yarbay da Aralarında
MUHABİR: Kardelen Özdemir

İsrail, Gazze Şeridi'nde devam eden kara operasyonunda bir albay ile yarbay dahil 10 askerin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu kayıpla birlikte İsrail'in 27 Ekim'de başlattığı kara operasyonundaki toplam asker kaybı 105'e ulaştı.

Çatışmaların en yoğun yaşandığı Şucaiyye Mahallesi'nde gerçekleşen çatışmada 9 asker hayatını kaybederken, kuzeydeki ayrı bir olayda ise 1 asker yaşamını yitirdi. Ölenler arasında Golani Tugayı'nın ileri üssü başındaki Albay Itzhak Ben Basat ve Golani Tugayı'nın 13. Taburu komutanı Yarbay Tomer Grinberg de bulunmaktadır. Özellikle Şucaiyye'deki çatışmada pusuya düşürülen askerlerin ardından humus ile yoğun çatışmalara girdiği belirtildi.

WSJ Raporu: İsrail, Gazze Tünellerine Deniz Suyu Pompalamaya Başladı

The Wall Street Journal'ın raporuna göre, İsrail ordusu Gazze'deki tünellere deniz suyu salma operasyonunu başlattı. ABD'li yetkililere dayandırılan habere göre, İsrail ordusu operasyonun erken aşamasında olup, tünellere deniz suyu pompalama taktiğini değerlendiriyor. İsrail ordusu, detaylı bilgi vermekten kaçınırken, planın uygulanması aşamasında olduğu belirtiliyor.

İsrail'in Tünel Operasyonu: Tüneller Birkaç Hafta İçinde Sular Altında Olabilir

WSJ'nin önceki raporunda, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki tünellere deniz suyu pompalama planı ortaya çıkmıştı. İsrail ordusu, geçtiğimiz ayın ortalarında Şati Mülteci Kampı'nın kuzeyinde geniş tünel ağını deniz suyuyla doldurmak için büyük pompalardan oluşan bir sistem kurdu. Bu sistem, tünelleri birkaç hafta içinde sular altında bırakabilir. Ancak, bu planın Gazze'nin temiz suyu ve altyapısına zarar verebileceği kaydediliyor.

Yetkililer Uyarıyor: Temiz Su Kirlenebilir, Altyapıya Zarar Verebilir

Söz konusu planın, tünelleri etkisiz hale getirebileceği ancak Gazze Şeridi'ndeki temiz su kaynaklarını kirletebileceği ve altyapıya zarar verebileceği konusunda yetkililer uyarıda bulunuyor. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, humus tarafından yapılan bir önceki açıklamada, İsrailli rehinlerin tünellerde ve güvenli bölgelerde tutulduğu belirtilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Filistin Devleti Kurulmalı, Ancak Batı ve İsrail Karşı Çıkıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Filistin Devleti Kurulmalı, Ancak Batı ve İsrail Karşı Çıkıyor