Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail gece boyu Gazze'yi vurarak 37 can daha aldı

İsrail gece boyu Gazze'yi vurarak 37 can daha aldı

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve gelişen olayları anlatan bu metin, son günlerde yaşanan çatışmaları ve uluslararası ilişkileri içermektedir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail gece boyu Gazze'yi vurarak 37 can daha aldı
KAYNAK: İHA

İsrail, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıların sürdüğünü açıklamış, bu çerçevede Han Yunus ve Refah kentlerine yönelik saldırılar sonucunda 37 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilmiştir.

Metinde ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın savaş sonrası planlarına dair açıklamaları yer almaktadır. Buna göre, İsrail, Gazze'nin kontrolünün Hamas'ta olmamasını ve bölgenin yönetiminden "Filistinli kurumların" sorumlu olmasını istemektedir. Ayrıca, İsrail operasyonel özgürlüğünü korumak isterken, Gazze'yi yönetenlerin İsrail'e düşman olmamalarını talep etmektedir.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Orta Doğu turuna da değinilen metinde, Blinken'ın bölge ziyaretinde İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Gazze'deki sivillerin korunması, esirlerin serbest bırakılması, yardım sağlanması, Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin engellenmesi, Husi saldırılarına karşı önlemler, İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim ve gelecekte kurulacak bir "Filistin devleti" için atılabilecek adımları ele alacağı belirtilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haftaya donacağız! Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Haftaya donacağız! Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı