Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Gazze'de BM aracına ateş açtı

İsrail Gazze'de BM aracına ateş açtı

İsrail, BM aracını hedef aldı. Araç, IDF ateşiyle 10 kez vuruldu. 2 personel zarar görmedi. Dujarric, IDF ile koordinasyon eksikliğine dikkat çekerek olayın bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Gazze'de BM aracına ateş açtı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İsrail, Gazze Şeridi'nde bir kez daha BM aracını hedef aldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail güçlerinin, dün akşam İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile koordineli şekilde yapılan konvoydaki BM aracına 10 el ateş ettiğini duyurdu.

Dujarric, “IDF ile tamamen koordine edilmiş bir konvoyun parçası olan ve açıkça işaretlenmiş bir BM insani yardım aracı, ön camları da hedef alınmak üzere IDF ateşiyle 10 kez vuruldu” ifadelerini kullanarak, araçta bulunan 2 personelin zarar görmediğini açıkladı. Dujarric, Gazze'de zırhlı araçlara duyulan ihtiyaçtan daha önce bahsettiklerini hatırlatarak, araçtaki 2 personelin araçlarının zırhlı olması sayesinde saldırıdan sağ kurtulduğunu belirtti.

Dujarric, "Bu olay, koordinasyon için kullanılan sistemlerin çalışmadığını gösteren son olaydır ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için IDF ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Yüce istifasını açıkladı

Ali Yüce istifasını açıkladı