Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Gazze çatışmaları sırasında İran’da id*mlar yaşandı

Gazze çatışmaları sırasında İran’da id*mlar yaşandı

İran, Gazze çatışmaları sırasında 127 kişi id*m edilerek hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze çatışmaları sırasında İran’da id*mlar yaşandı
KAYNAK: Haber Merkezi

İnsan hakları grupları, İran’ın Gazze’deki çatışmaların dünya gündemini meşgul ettiği bir dönemde 127 kişiyi id*m ettiğini açıkladı. İd*m edilenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor.7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırmasından bu yana İran’da id*mların sayısında endişe verici bir artış olduğu belirtiliyor. İran İnsan Hakları ve Norveç merkezli Hengaw gibi grupların verilerine göre, bu dönemde 127’den fazla kişi hayatını kaybetti.

İranlı İnsan Hakları Aktivistleri isimli bir grup, geçen hafta İran rejiminin 24 saat içinde 7 kişiyi id*m ettiğini belirtti. İd*m edilenlerin aileleri ve insan hakları grupları, İran’ın Gazze’deki çatışmaların uluslararası gündemi meşgul etmesinden faydalanarak muhaliflere yönelik intikam eylemlerini artırdığını ifade etti.

Gazze çatışmaları sırasında İran’da idamlar yaşandı

17 yaşındaki Hamidreza Azari ve 'Kadın, Hayat, Özgürlük’ hareketiyle bağlantılı 22 yaşındaki Milad Zohrevand’ın da id*m edildiği belirtildi. Birleşmiş Milletler, Azari’nin id*mını 'tiksindirici' olarak nitelendirdi. Zohrevand ise, Ahlak Polisi tarafından gözaltına alınan Mahsa Amini’nin ölümünün tetiklediği eylemlerle bağlantılı olarak id*m edilen 8. kişi oldu.

Bu durum, İran’ın insan hakları konusundaki sicilini daha da kötüleştiriyor ve uluslararası toplumun tepkisini çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Asansör Paniği!

Antalya’da Asansör Paniği!