Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İran Lideri Hamaney'den ABD'ye Güven Uyarısı: "Bazı Alanlarda Etkileşimde Engel Yok"

İran Lideri Hamaney'den ABD'ye Güven Uyarısı: "Bazı Alanlarda Etkileşimde Engel Yok"

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, hükümeti ABD'ye güvenmemesi konusunda uyardı, ancak bazı durumlarda düşmanla etkileşimde bulunmanın önünde engel olmadığını belirtti. Hamaney, yeni hükümetin ekonomiye öncelik vermesi gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Lideri Hamaney'den ABD'ye Güven Uyarısı: "Bazı Alanlarda Etkileşimde Engel Yok"
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'ye karşı güvensizlik konusundaki uyarısını yineledi. Ancak, bazı durumlarda düşmanla etkileşimde bulunmanın çelişkili olmadığını ve bu tür etkileşimlere engel olmadığını ifade etti.

 Hamaney'in bu açıklamaları, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın liderliğindeki yeni hükümet kabinesiyle yaptığı toplantıda geldi.

"Yeni Kabineye Tam Destek"

Hamaney, Meclis'ten eksiksiz güvenoyu alan yeni kabineye destek verdiğini belirtti. Pezeşkiyan'ın kabine listesini kendisiyle istişare ettiğini ve bazı isimleri özellikle tavsiye ettiğini dile getiren Hamaney, yeni hükümetin ekonomiye odaklanması gerektiğini vurguladı.

"Ekonomi Sorunlarını Batı'ya Bağlamayın"

İran lideri, pahalılık ve enflasyon gibi ekonomideki sorunların çözümünün Batı ile yapılacak müzakerelere bağlı olmaması gerektiğini söyledi. Hamaney, "Umudumuzu düşmana bağlamamıza gerek yok. Planlarımız için düşmanların onayını beklememeliyiz." ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı'nın son günlerde yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Hamaney, düşmanla bazı alanlarda etkileşimde bulunmanın sorun olmadığını, ancak güvenilmemesi gerektiğini belirtti.

"Yapay Zekada Geride Kalmayın"

Yapay zeka teknolojileri konusunda da hükümeti uyaran Hamaney, bu alanda geride kalınmaması gerektiğini vurguladı. Hamaney, "Yapay zeka kullanıcısı olmak bir avantaj değil, bu teknolojinin derin katmanlarına ulaşmalıyız." diyerek, bu alanda gelişimin önemine dikkat çekti.

"Gelecekte Yapay Zeka Ajansı Kurulabilir"

Hamaney, dünyada gelecekte Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gibi yapay zeka konusunda da bir ajans kurulabileceğini ve diğer ülkelerin bu teknolojiyi geliştirmesinin engellenebileceğini söyledi. Bu nedenle, İran'ın yapay zeka altyapısına önem vermesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya'da Komşular Arasında Tadilat Kavgası:  3 Kişi Bıç*kla Yaralandı

Malatya'da Komşular Arasında Tadilat Kavgası: 3 Kişi Bıç*kla Yaralandı