Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Irak ABD'nin saldırısına tepki

Irak ABD'nin saldırısına tepki

Irak'taki ABD güçleri, İran destekli Şii Haşdi Şabi güçlerine bağlı Kataib Hizbullah'a yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda, Kataib Hizbullah'ın 8 üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Irak ABD'nin saldırısına tepki
KAYNAK: İHA

ABD güçlerinin, Irak’taki İran destekli Şii Haşdi Şabi güçlerine bağlı Kataib Hizbullah’a (Hizbullah Tugayları) yönelik saldırısı sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı, Irak Hükümet Sözcüsü Basim Alawadi tarafından 'açık bir egemenlik ihlalidir ve güvenlik durumunu istikrarsızlaştırma girişimidir' şeklinde nitelendirildi.

Kataib Hizbullah, Bağdat’ın güneyindeki Curf el-Sahar’da gerçekleşen saldırıda 8 üyesinin öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca, ABD’nin saldırılarının devam etmesi halinde daha geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirileceği uyarısında bulundu. Bu durum, bölgedeki güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getiriyor ve gelecekteki çatışmaların önünü açıyor.

Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Irak Hükümet Sözcüsü Basim Alawadi ise yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin saldırısına tepki gösterdi. Sözcü Alawadi, 'Irak hükümeti, Irak'ta son iki günde yaşanan tırmanışın, Irak'ın egemenliğinin kabul edilemez bir şekilde ihlal edilmesini içeren tehlikeli bir gelişme olduğunu belirtiyor. Hükümet, anayasal görevlerine uygun olarak Irak'ın egemenliğini her koşulda korumaya, muhafaza etmeye ve savunmaya kararlıdır. Irak hükümet kurumlarının bilgisi dışında Curf el-Nasr'a gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu eylem açık bir egemenlik ihlalidir ve güvenlik durumunu istikrarsızlaştırma girişimidir' ifade etti.

Irak'ın egemenliğine saygı duymaya çağırıyoruz

Alawadi, 'DEAŞ'a Karşı Küresel Koalisyon'un Irak'taki varlığının Silahlı Kuvvetlerimizi eğitim ve danışmanlık yardımı yoluyla desteklemeyi amaçladığını vurguluyoruz. Son olay, koalisyonun Irak topraklarında DEAŞ ile mücadele misyonunun açık bir ihlalini temsil ediyor. Tüm tarafları, tek taraflı eylemlerden kaçınmaya ve hiçbir ihlale tolerans göstermeyecek olan Irak'ın egemenliğine saygı duymaya çağırıyoruz' dedi. Alawadi, Irak'ın ulusal çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri alacağını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim-Sen'den 'Önlük değil öğün' çağrısı

Eğitim-Sen'den 'Önlük değil öğün' çağrısı