Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İlkokulda 21 kişi öldürülmüştü! Bakanlık polisi suçlu buldu

İlkokulda 21 kişi öldürülmüştü! Bakanlık polisi suçlu buldu

Texas Uvalde kasabasında 21 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısında ABD Adalet Bakanlığı polisi suçladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlkokulda 21 kişi öldürülmüştü! Bakanlık polisi suçlu buldu
KAYNAK: İHA

ABD Adalet Bakanlığı, 2022 yılında Texas eyaletindeki Uvalde kasabasındaki Robb İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya dair 400 sayfalık bir rapor yayınladı. Raporda, olay sırasında okula gelen polis ekiplerinin 18 yaşındaki saldırganı etkisiz hale getirmesinin toplam 77 dakika sürdüğü, polisin olayı doğru bir şekilde değerlendiremediği belirtildi.

Raporda, polisin olaya yanlış ve geç müdahale ettiği, müdahale öncesinde, anında ve sonrasında 'birçok kritik ve taktiksel hata' yapıldığı ifade edildi. Saldırganın binanın içinde yaklaşık 142 el ateş ettiği vurgulanarak, polisin olaya etkin bir şekilde müdahale etmediği ortaya çıktı.

Kim Rubio adlı bir ebeveyn, Adalet Bakanlığı'nın detaylı incelemesini ve raporunu olumlu bir adım olarak değerlendirirken, yaşanan trajik olayda kızını kaybetmiş olmanın acısını hafifletmeyecekleri ancak saygı gördüklerini hissettiklerini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere, Uvalde'deki saldırıda 18 yaşındaki Salvador Ramos, 'AR-15' tipi otomatik saldırı silahı ile 21 kişiyi öldürmüş ve bu olay sonrasında ABD hükümeti silah satın alma yaşını 21'e yükseltmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kömür yüklü tır otoyola devrildi!

Kömür yüklü tır otoyola devrildi!