Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Hollanda'da aşırı sağcı Wilders'ın partisi birinci oldu

Hollanda'da aşırı sağcı Wilders'ın partisi birinci oldu

Hollanda'da aşırı sağcı Wilders seçimi kazandı, koalisyon görüşmeleri başlayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hollanda'da aşırı sağcı Wilders'ın partisi birinci oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Hollanda’da yapılan erken genel seçimlerin ardından, aşırı sağcı Geert Wilders liderliğindeki ‘Özgürlük Partisi’ (PVV), henüz resmi sonuçlar açıklanmamış olsa da birinci çıktı. Oy sayma işleminde sona gelindi ve PVV’nin 150 sandalyenin 37’sini kazandığı belirtildi. Seçimlerde ikinci sırada Yeşil İşçi İttifakı, üçüncü sırada Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) ve dördüncü sırada Yeni Sosyal Sözleşme yer aldı. Seçime katılım oranı %77.7 olarak açıklandı ve resmi seçim sonuçları 1 Aralık’ta açıklanacak.

Göçmen, AB ve İslam karşıtlığıyla bilinen Wilders, daha önce yaptıkları açıklamalarla PVV liderliğindeki bir hükümette yer almayacaklarını belirten rakipleriyle koalisyon için görüşmeler gerçekleştirecek. Wilders, gece saatlerinde yaptığı zafer konuşmasında, 'Bir anlaşmaya varabileceğimizden eminim. Ülkeyi biz yöneteceğiz' ifadelerini kullandı. 'PVV artık göz ardı edilemez' diyen Wilders, rakiplerini kendisiyle anlaşma yapmaya çağırdı.

Hollanda'da herkes eşittir

Seçimi ikinci sırada tamamlayan Frans Timmermans ise seçim sonrası yaptığı konuşmada, Wilders liderliğindeki hükümetle hiçbir işi olmayacağını açıkça belirterek, Hollanda demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü savunacağına dair söz verdi. Destekçilerine seslenen Timmermans, 'Hollanda'dan kimsenin gitmesine izin vermeyeceğiz. Hollanda'da herkes eşittir' dedi.

Seçimi üçüncü sırada tamamlayan VVD lideri Dilan Yeşilgöz ve dördüncü sıradaki Pieter Omtzigt ise başarısından dolayı Wilders'ı tebrik etti.

İlk tebrik Macaristan Başbakanı'ndan

Wilders ve partisini ilk tebrik eden yabancı lider Macaristan Başbakanı Viktor Orban oldu. Başbakan Orban sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Değişim rüzgarları burada. Hollanda seçimlerini kazandığınız için tebrik ederiz' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’de meclis üyesi aday adaylığı tarifesi!

CHP’de meclis üyesi aday adaylığı tarifesi!