Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Hindistan Ay'a gitti, Ay’ın karanlık yüzü şok etti

Hindistan Ay'a gitti, Ay’ın karanlık yüzü şok etti

Hindistan’ın Ay’ın karanlık yüzü olarak bilinen güney kutbunda keşif çalışmalarına başlandı. Karanlık yüzünden bilgi geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hindistan Ay'a gitti, Ay’ın karanlık yüzü şok etti

Ay'a inen dördüncü, Ay'ın genel olarak keşfedilmemiş güney kutbuna inen ilk ülke olan Hindistan'a ait uzay aracı, yüzeyde sülfür olduğunu doğruladı. Geçen hafta başarılı bir şekilde iniş yapan Chandrayaan-3 adlı insansız uzay aracında taşınan ve kısaca LIBS olarak adlandırılan Lazerle Çalışan Parçalama Spectroscopisi, Ay'ın güney kutbunda yüzey yakınlarında element bileşimlerine ilişkin ilk saha ölçümlerini yapmaya başladı.

Hindistan Uzay Araştırma Kurumu (ISRO) tarafından yapılan açıklamada, "Saha ölçümleri bölgedeki sülfür varlığını kesin olarak teyit etmektedir ki bu yörünge araçlarındaki aletlerle mümkün olmayan bir şeydi." denildi. ISRO, spektrografik analizlerin alimünyum, kalsiyum, demir, krom ve titanyumun da Ay'ın yüzeyinde bulunduğunu doğruladığını ve ek ölçümlerin manganez, silikon ve oksijenin varlığını gösterdiğini duyurdu.hindistan-ay-araci

KEŞİFLERDE HIZ KESİLMEYECEK

ISRO, Sanskritçe "Bilge" anlamına gelen Pragyan adlı güneş panelleriyle çalışan altı tekerlekli araçla güney kutbunda keşif çalışmalarını sürdürecek. Aracın iki haftalık ömrü süresince bölgede dolaşarak görüntü ve bilimsel veri aktarması bekleniyor. Bazı aksiliklere rağmen, Hindistan düşük maliyetle, diğer uzay programlarının başarılarını istikrarlı bir şekilde yakalamayı başardı.

Hindistan'ın dört yıl önce gerçekleştirdiği bir önceki Ay görevi son inişi sırasında başarısız olmuş ve o dönemde program için büyük bir gerilemeye neden olmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜRK'ÜN EN BÜYÜK BAŞBUĞU LİDERLİĞİNDE TÜRK YURDU ANADOLU DÜŞMAN İŞGALİNDEN 101 YIL ÖNCE KURTULDU 

TÜRK'ÜN EN BÜYÜK BAŞBUĞU LİDERLİĞİNDE TÜRK YURDU ANADOLU DÜŞMAN İŞGALİNDEN 101 YIL ÖNCE KURTULDU