Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Hakan Fidan: AB topluca aldığı pozisyon gereği ateşkes ifadesini duymak istemiyor

Hakan Fidan: AB topluca aldığı pozisyon gereği ateşkes ifadesini duymak istemiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği bir ortak basın toplantısında, İsrail ve Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak yoğun diplomasi çalışmaları yürüttüklerini açıkladı. Fidan, AB ile benzer bir yaklaşım sergilemek istediklerini, ancak AB'nin topluca aldığı pozisyonun ateşkes çağrısına ve insani yardımlara kapalı olduğunu belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakan Fidan: AB topluca aldığı pozisyon gereği ateşkes ifadesini duymak istemiyor
KAYNAK: ANKA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği bir ortak basın toplantısında, İsrail ve Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak yoğun diplomasi çalışmaları yürüttüklerini açıkladı.

Fidan, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi ve Birleşmiş Milletler ile yakın bir diplomatik ilişki içinde olduklarını vurguladı. Ayrıca, Avrupa Birliği (AB) ile benzer bir yaklaşım sergilemek istediklerini, ancak AB'nin topluca aldığı pozisyonun ateşkes çağrısına ve insani yardımlara kapalı olduğunu belirtti. AB'nin mevcut konumunun, İsrail'in yürüttüğü askeri operasyonlara olan desteği yine İsrail'in takdirine bıraktığını ifade etti. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise, "Savaş suçları durdurulmadığı sürece bölge çok büyük ve belirleyici bir karara yaklaşıyor. Savaşın durdurulmaması durumunda, bölgenin kontrolünün kaybedilmesi riski ABD, İsrail ve savaşı destekleyenlerin üzerinde olacaktır" şeklinde konuşarak, bölgedeki olayların ciddiyetine dikkat çekti.

Hakan Fidaan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitim İş Harf Devrimi’nin 95. Yıldönümü Kutluyor

Eğitim İş Harf Devrimi’nin 95. Yıldönümü Kutluyor