Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Haiti'de Cezaevinden Kaçan 11 Mahkum Polisle Çıkan Çatışmada Öldürüldü

Haiti'de Cezaevinden Kaçan 11 Mahkum Polisle Çıkan Çatışmada Öldürüldü

Haiti'nin Saint-Marc kasabasındaki cezaevinde meydana gelen isyan, 11 mahkumun polisle çatışmada öldürülmesiyle sonuçlandı. Cezaevlerinde yaşanan su ve yiyecek sıkıntısı, ölüm oranlarını artırıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haiti'de Cezaevinden Kaçan 11 Mahkum Polisle Çıkan Çatışmada Öldürüldü
KAYNAK: İHA

Haiti'nin kuzeyindeki Saint-Marc kasabasında yer alan cezaevinde, yaklaşık 540 mahkumun bulunduğu tesiste bir isyan patlak verdi.

Mahkumlar, daha iyi yemek ve tıbbi bakım talepleriyle eylem düzenlediler ve cezaevinden kaçmayı başardılar. Haiti Ulusal Polis Sözcüsü Michel Ange Louis Jeune'nin açıklamasına göre, kaçan 11 mahkum polisle girdikleri silahlı çatışmada hayatını kaybetti. Polis yetkilileri, cezaevindeki durumun kontrol altına alındığını ve bölge halkının firar etmiş olabilecek mahkumlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. İsyan sırasında mahkumların memurlara ait yatakhaneleri ve arşivleri ateşe verdikleri bildirildi.

185 Mahkum Hayatını Kaybetti

Haiti'deki cezaevlerinde uzun süredir süren su ve yiyecek sıkıntısı, mahkumlar arasında büyük sorunlara yol açıyor. Geçtiğimiz yıl, 185 mahkumun hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ölüm nedenlerinin çoğu, yetersiz beslenmeye bağlı hastalıklar olarak rapor edildi. Bu durum, cezaevlerindeki yaşam koşullarının ne kadar kötü olduğunu ve reform ihtiyacını gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakkı Alkan Kimdir? Hakkı Alkan Kaç Yaşında?

Hakkı Alkan Kimdir? Hakkı Alkan Kaç Yaşında?