Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Kore Kuzey Kore'nin tek taraflı casus uydu fırlatması sonrası 11 kişiye yaptırım uygulayacak

Güney Kore Kuzey Kore'nin tek taraflı casus uydu fırlatması sonrası 11 kişiye yaptırım uygulayacak

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin askeri casus uydu fırlatma girişimine yanıt olarak, uydu ve balistik füze geliştirme programlarıyla ilişkilendirilen 11 kişiye karşı tek taraflı yaptırımlar uygulama kararı aldığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Kore Kuzey Kore'nin tek taraflı casus uydu fırlatması sonrası 11 kişiye yaptırım uygulayacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin uydu ve balistik füze geliştirme programlarıyla bağlantılı olarak 11 kişiye yönelik tek taraflı yaptırımlar uygulama kararı aldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin "Malligyong-1" adlı casus uydusunu uzaya fırlatmasına tepki olarak, uydu ve balistik füze geliştirme faaliyetlerine katılan ve bu faaliyetlere malzeme tedarikinde bulunan 11 Kuzey Koreliye yaptırımların uygulanacağı ifade edildi. Ayrıca, ABD Hazine Bakanlığı'nın da Pyongyang'ın casus uydu fırlatmasına yanıt olarak Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarından oluşan "Kimsuky" grubuna ve kitle imha silahları programlarını destekleyen kişilere yaptırım uygulayacağı belirtildi.

GERGİNLİK VE PROVOKASYONLAR SEBEBİYLE ASKERİ HAZIRLIK EMRİ VERİLDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, casus uydu fırlatılmasının ardından bölgede artan "gerginlik ve provokasyonlar" sebebiyle askeri hazırlık emri verdi. Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre, Kim, orduyu "düşmanın herhangi bir provokasyonuna" karşı hazır olmaya çağırarak, ülkenin Güney sınırına "daha güçlü ve yeni silahlar" yerleştirme taahhüdünde bulundu.

CASUS UYDU FIRLATMA GİRİŞİMLERİ

Kuzey Kore, 31 Mayıs'ta askeri casus uydu fırlatma girişiminde bulundu; ancak deneme, taşıyıcı roket sistemindeki arıza nedeniyle başarısız oldu. Pyongyang yönetimi, bu denemeyi yılın ilk yarısındaki "en ciddi hata" olarak tanımladı. Uluslararası kınamalara rağmen, Kuzey Kore kısa sürede uydunun yeniden "doğru şekilde" fırlatılacağını duyurdu. 23 Ağustos'ta Kuzey Kore, ikinci casus uydu fırlatma denemesini gerçekleştirdi; ancak bu girişim de başarısız oldu. Pyongyang yönetimi, bu başarısız girişimin ardından ekim ayında yeni bir deneme yapılacağını bildirmişti.

21 Kasım'da Kuzey Kore, güneye doğru bir roket fırlatarak casus uydu taşıdı. Ülke yetkilileri, "Malligyong-1" uydusunun başarıyla yörüngeye yerleştiğini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargıtay uyardı! Bu hatayı yaparsanız tazminatsız kovulabilirsiniz

Yargıtay uyardı! Bu hatayı yaparsanız tazminatsız kovulabilirsiniz