Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Kore Hükümeti Doktorlara İşe Geri Dönmeleri İçin Son Tarih Belirledi

Güney Kore Hükümeti Doktorlara İşe Geri Dönmeleri İçin Son Tarih Belirledi

Güney Kore'de doktorlar, işlerine geri dönme ultimatomuyla karşı karşıya! Hükümet, protestoların ardından cezai yaptırımlarla uyarıda bulundu. Genç doktorlar ücret ve çalışma koşullarını ele almayı talep ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Kore Hükümeti Doktorlara İşe Geri Dönmeleri İçin Son Tarih Belirledi

Güney Kore'de, Şubat ayı sonuna kadar işlerine geri dönmeyen doktorların cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacakları açıklandı. Hükümet, bir haftayı aşan ve birçok büyük hastanede hizmetleri olumsuz etkileyen protestoların ardından bu kararı aldı.

Ülkedeki asistan ve stajyer doktorlar, doktor eksikliğini gidermek amacıyla tıp fakültesine kabul edilen öğrenci sayısının artırılmasını protesto etmek için iş bıraktı. Bu protestolar, hastanelerde karmaşaya ve hastaların tedavilerinin aksamasına neden oldu.

Hükümetin Uyarısı ve Aldığı Tedbirler

Güvenlik Bakanı Lee Sang-min, durumun ciddiyetini vurgulayarak doktorlara bir kez daha çağrıda bulundu. Hükümet, 29 Şubat'a kadar işlerine dönen doktorları sorumlu tutmayacaklarını belirtti. Ancak, işe dönüş emrine uymayan doktorlarla ilgili yasal işlemlerin başlatılacağı ve tıbbi lisanslarının askıya alınabileceği uyarısında bulundu.

Doktorların Talepleri ve Hükümetin Yanıtı

Genç doktorlar, hükümetin öncelikle ücret ve çalışma koşullarını ele alması gerektiğini savundu. Sağlık Bakan Yardımcısı Park Min-soo, işe geri dönmeyen doktorların tıbbi lisanslarının en az üç ay süreyle askıya alınacağını duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Google yapay zeka odaklı yenilikleri duyurdu

Google yapay zeka odaklı yenilikleri duyurdu