Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Afrika: “Saat başı ortalama iki anne ve dört çocuk öldürülüyor”

Güney Afrika: “Saat başı ortalama iki anne ve dört çocuk öldürülüyor”

Güney Afrika, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarına karşı Uluslararası Adalet Divanı'ndan acil tedbir alınması için dava açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Afrika: “Saat başı ortalama iki anne ve dört çocuk öldürülüyor”
KAYNAK: İHA

Güney Afrika heyeti, Hollanda'nın Lahey kentindeki Barış Sarayı'nda Uluslararası Adalet Divanı’na başvurarak, İsrail’in Refah’a saldırılarının durdurulması için acil ilave tedbir alınmasını talep etti. Bu talep, İsrail’in Gazze’de soykırım yapmakla suçlandığı dava kapsamında gerçekleşti. Heyet, İsrail’in Gazze halkının son sığınağı olan Refah’ta Filistinlilere yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulundu.

Soykırımın İnsanlığın Vicdanını Sarsması

Güney Afrika’nın Hollanda Büyükelçisi Vusi Madonsela, Gazze’de devam eden soykırımın insanlığın vicdanını sarsıcı bir boyutta olduğunu belirtti. Madonsela, İsrail’in saldırılarının Gazze’yi haritadan silme noktasına getirdiğini ve mahkemenin bağlayıcı emirlerini kasıtlı olarak ihlal ederek saldırılarını artırdığını ifade etti.

Saat Başı İki Anne ve Dört Çocuğun Öldürülmesi

Güney Afrika’yı temsil eden avukatlardan Adila Hassim, İsrail’in mahkemeye çıkmasından bu yana çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 11 bin 500 Filistinliyi daha öldürdüğünü açıkladı. Hassim, İsrail’in mahkemenin ihtiyadi tedbirlerini ihlal etmesi nedeniyle Güney Afrika’nın tekrar başvurmak zorunda kaldığını belirtti. Saldırıların, mahkemenin bağlayıcı emirlerine rağmen gerçekleştiğini vurguladı.

Soykırımın Devam Ettiği Ortam

Hassim ayrıca, İsrail’in Refah’a saldırılarının başlamasından bu yana 600 bin Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve Gazze’deki Filistinlilerin güvende olmadığını belirtti. Hala devam eden ve yoğunlaşan soykırımın, Gazze halkını belirsiz bir gelecek ile karşı karşıya bıraktığını ifade etti.

İsrail'in Savunması ve Mahkeme Süreci

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in soykırımı engellemek ve insani yardım geçişini sağlamak için çaba göstermesini emretmişti ancak askeri saldırıları sona erdirme konusunda ihtiyadi tedbir kararı almamıştı. Mahkeme, mart ayında verilen ikinci bir emirle, İsrail’in Gazze’deki insani durumu iyileştirmesi gerektiğini açıklamıştı. Türkiye ve Mısır gibi ülkeler, Güney Afrika’nın dava sürecine müdahil olacağını açıklamıştı.

İsrail’in Savunması Dinlenecek

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasının savunmasını yarın dinleyecek. İsrail, bu davayı "tamamen asılsız" ve "ahlaken iğrenç" olarak nitelendirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SunExpress’ten Antalya’dan Lefkoşa’ya Direkt Uçuşlar Başlıyor! Antalya Lefkoşa Uçak Bileti Ne Kadar?

SunExpress’ten Antalya’dan Lefkoşa’ya Direkt Uçuşlar Başlıyor! Antalya Lefkoşa Uçak Bileti Ne Kadar?