Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Gözler Gazze sınırına çevrildi! İsrail kara harekatına başladı

Gözler Gazze sınırına çevrildi! İsrail kara harekatına başladı

14 Ekim 2023 tarihinde, İsrail-Filistin çatışmaları 8. gününe girdi. İsrail, Gazze'deki sivillerin 24 saat içinde güne doğru tahliyesini istemiş, bu süre dolduktan sonra kara harekatı başlatacağını bildirmişti. Süre doldu İsrail kara harekatına başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gözler Gazze sınırına çevrildi! İsrail kara harekatına başladı
MUHABİR: Süleyman Gezici

İsrail'in Gazze'de yaşayan siviller için verdiği 24 saatlik süre doldu. Sekizinci güne giren çatışmalar devam ederken, Gazze güne bombardıman altında başladı. Dün gece Gazze'ye sızma operasyonu gerçekleştiren İsrail ordusunun kara harekatı beklenirken, sivillerin Gazze'den tahliyesine ilişkin yeni bir adım atıldı. İsrail, Gazzelilerin bugün 10.00 - 16.00 saatleri arasında güvenli geçişlerine izin verileceğini duyurdu. Öte yandan, İsrail ordusu bu sabah devam eden bombardımanlarda üst düzey bir Hamas komutanının öldürüldüğünü açıkladı. İsrail Yayın Kurumu'nun haberine göre ise, ABD, İsrail'den kara harekatını ertelemesini istedi.

Kara harekata hazırlık

İsrail ordusu, dün gece Gazze'ye sızma operasyonu gerçekleştirdi. Harekatta, sınıra yakın bölgede İsrailli rehinelere ait cansız bedenlerin alındığı belirtildi.

Sabah saatlerinde açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü, ordunun kara harekatı için hazır olduğunu söyledi. Hedeflerinin, Hamas'ın askeri kapasitesini yok etmek olduğunu söyleyen sözcü, Lübnan sınırında da tansiyonun yüksek olduğunu, Hizbullah'ın hareketlerinin de yakından takip edildiğini söyledi.

Gazze'de tahliyeler sürüyor

İsrail'in Gazzelilere evlerini terk etmeleri için verdiği süre, sabah saatlerinde doldu. İsrail Ordu Sözcüsü, Gazze'de tahliyelerin devam ettiğini, Filistinlilerin büyük oranda tahliye talebine uyduğunu söyledi. Sözcü, Hamas'ı tahliyeye engel olmaya çalışmakla da suçladı.

Netanyahu: "Bu yalnızca başlangıç"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudilerin kutsal günü olarak kabul edilen Şabat'ta ilk kez halka açık bir konuşma yaptı. Netanyahu, Hamas'ın saldırılarını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, "Bugün herkes biliyor ki vatan için savaşıyoruz ve aslanlar gibi savaşıyoruz" dedi.

[related-posts color="bg-danger"][/related-posts]

Sevdiklerini kaybeden ailelerle görüştüğünü belirten Netanyahu, "Hamas'a sert bir darbe vuruyoruz ama bu yalnızca başlangıç. Hamas'ı yok edeceğiz ama bu zaman alacak" ifadelerini kullandı.

Son durum

  • İsrail'in Gazze'ye kara harekatı için hazırlıkları sürüyor.
  • İsrail ordusu, Gazze'ye sızma operasyonu gerçekleştirdi.
  • İsrail, Gazzelilerin bugün 10.00 - 16.00 saatleri arasında güvenli geçişlerine izin verileceğini duyurdu.
  • İsrail Ordu Sözcüsü, tahliyelerin devam ettiğini, Filistinlilerin büyük oranda tahliye talebine uyduğunu söyledi.
  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'a sert bir darbe vuracaklarını ancak bunun zaman alacağını söyledi.

Gelişmeler yakından takip ediliyor

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı yapması halinde bölgedeki gerilimin daha da artması ve çatışmaların tırmanması bekleniyor. Uluslararası toplum, İsrail'den kara harekatını ertelemesini talep ederken, Hamas da İsrail'e karşı direnişini sürdüreceğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vatandaşlara zam darbesi! Petrolde rekor yükseliş

Vatandaşlara zam darbesi! Petrolde rekor yükseliş