Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Gerilim dorukta! Güney Kore ilk askeri casus uydusunu fırlattı

Gerilim dorukta! Güney Kore ilk askeri casus uydusunu fırlattı

Güney Kore Savunma Bakanlığı, ilk yerli askeri casus uydusunun başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirildiğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gerilim dorukta! Güney Kore ilk askeri casus uydusunu fırlattı
KAYNAK: İHA

Kuzey Kore’nin ilk askeri casus uydusunu yörüngeye göndermesinin ardından Güney Kore'den hamle gecikmedi. Güney Kore Savunma Bakanlığı, ülkenin ilk yerli askeri casus uydusunun SpaceX'e ait Falcon-9 roketi ile ABD'nin California eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden saat 10.19’da fırlatıldığı bildirdi.

Uydunun fırlatıştan yaklaşık 4 dakika sonra yörüngeye yerleştiği, saat 11.37'de yer istasyonuyla başarılı bir şekilde iletişim kurduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, "Askeri casus uydusunun başarıyla fırlatılmasıyla birlikte ordumuz bağımsız istihbarat, gözetleme ve keşif kabiliyetlerini güvence altına almıştır." denildi. Kuzey Kore ile etkin rekabet için bağımsız gözetim ve keşif yeteneklerinin en üst düzeye çıkarılacağı, 2025 yılına kadar uzaya 4 askeri casus uydusu daha göndermeyi planladıkları da söylendi.

guney-kore-uydu-2

Kuzey Kore uydusunu kasımda göndermişti

Kuzey Kore, 21 Kasım’da ilk askeri casus uydusunu yörüngeye göndermiş, bu gelişme Kore Yarımadası’ndaki gerilimi artırdı. Güney Kore bunun üzerine 2018 yılında Kuzey Kore ile askeri gerilimleri azaltmak üzere imzalanan askeri anlaşmayı kısmen askıya aldı. Kuzey Kore de anlaşmadan çekildiğini duyurdu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere müjde: 7.800 TL üstü ve 12.000 TL altı maaş alanlara özel haber

Emeklilere müjde: 7.800 TL üstü ve 12.000 TL altı maaş alanlara özel haber