Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Gençlere sigara satılmasının yasaklanması planlanıyor

Gençlere sigara satılmasının yasaklanması planlanıyor

İngiliz hükümeti, 14 yaş ve altındaki çocuklara, sigara satılmasını engellemek amacıyla yasa çıkarmayı planlıyor. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gençlere sigara satılmasının yasaklanması planlanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, gelecek nesilleri sigaranın zararlarından korumak amacıyla yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Sunak, Muhafazakar Parti'nin yıllık konferansının kapanış konuşmasında bir dizi önlemi duyurdu.

Başbakan Sunak, İngiliz parlamentosunda gençlere sigara satışının yasaklanmasıyla ilgili yasa tasarısının oylanacağını belirtti. Ayrıca, sigara satın alma yaşının her yıl bir yıl yükseltileceğini açıkladı. Bu önlemin, daha genç nesillerin "sigarasız" büyüyebilmesini sağlamak amacıyla alındığını vurguladı.

Sunak, bu konuda yapılacak oylamanın "özgür bir oylama" olacağını ifade ederek, halihazırda sigara içen kişilerin sigara içme hakkının ellerinden alınmasının adil olmayacağını belirtti.

Ayrıca, Sunak elektronik sigara kullanımına ilişkin de önlemler alacaklarını duyurdu. Bu kapsamda, aromalar, ambalaj teşhirleri ve tek kullanımlık elektronik sigaralara yönelik düzenlemeler getirilerek çocukların elektronik sigaralara erişiminin kısıtlanacağını açıkladı.

Başbakan Sunak, "Gelecek nesillere öncelik vermemiz gerekiyor ve bu amaçla gerekli önlemleri alacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.

Bu önlemlerle, İngiltere'de sigara kullanımının azaltılması ve gençlerin sigaraya erişiminin sınırlanması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arka Sokaklar'dan Kızılcık Şerbeti'ne sürpriz transfer

Arka Sokaklar'dan Kızılcık Şerbeti'ne sürpriz transfer