Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Gazze’ye 14 insani yardım taşıyan tır daha geçti

Gazze’ye 14 insani yardım taşıyan tır daha geçti

Gazze Şeridi'ne 14insani yardım tırı daha girdi. Yardımların Filistin Kızılayı ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından teslim alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze’ye 14 insani yardım taşıyan tır daha geçti
KAYNAK: İHA

İsrail-Filistin çatışmaları 16. gününde devam ederken, Refah Sınır Kapısı'ndan bir insani yardım konvoyu daha Gazze Şeridi'ne geçti. Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi yaptığı açıklamada, gıda ve ilaç gibi insani yardımlar taşıyan 14 tırın Gazze Şeridi'ne girdiğini ve yardımların Filistin Kızılayı ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından teslim alındığını belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Kızılayı yetkilisi de, yardım konvoyunun taraflarına ulaştığını ve yardımların UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki depolama tesislerine götürülmek üzere tırlardan boşaltılmaya başlandığını ifade etti. Ancak yardım konvoyunda yakıt olmadığına dikkat çekildi. yrdmDünyanın dört bir yanından Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımları taşıyan ilk konvoy Cumartesi günü, ikinci konvoy ise dün erken saatlerde Gazze Şeridi'ne ulaşmıştı. Son konvoy ile birlikte toplamda 3 insani yardım konvoyu Gazze'ye ulaşmış oldu. Ancak Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için günlük 100 kamyonun sınırdan geçmesi gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Joe Biden dünya liderleriyle görüştü

Joe Biden dünya liderleriyle görüştü